用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

gathering [複製鏈接]

Hi All,
見到你地玩得咁開心, 真係羨慕.

雖然尋日sheldon join唔到你地, 佢行程都好緊湊呀. 早上我地去左球場集體崇拜+遊戲, 之後食lunch, 食完佢都手軟腳軟要zzz, 但又要出發去元朗葡萄園, 剛好可以在車上zzz, 所以佢一zzz就1個半鐘, 去到就生龍活虎. 響草地上面走啦, club house玩啦, 生日party buffet啦, 佢對攀石wall好有興趣, 真係玩得好開心. 一返到屋企就好攰, 沖完涼佢自己入房玩, 我同佢講, 你"僕"低啦, 其實我諗住學miss整下佢, 但佢就自己上床zzz, 我一熄燈, 竟然可以響無痛苦之下收起佢的玩具.  

不過今朝起身就發哂皮氣, 連牙都唔擦, 好彩架褓姆車都遲左, 如果唔係實遲到.

完全同意, d細路要發sit下d多餘既精力架. 不過你唔好咁操勞, 你有無見唔舒服? 初初3個月真係企響度都zzz到. 尋日我都係join sheldon上半日, 下半日由姐姐同daddy湊, 我就響屋企hair, 做下facial, 煲下now既"珠光寶氣". 但就遙控住佢地lor, 都幾miss sheldon架...

原帖由 stliu 於 08-11-17 10:44 發表
Ng360,

唔緊要啦, 12月14日 party一齊玩啦!
嘩, 你地尋日個行程真係好緊湊呀! 有時我好怕仔仔唔瞓晏覺, 會變"怪獸", 但, 一瞓呢, 又冇左成個下午, 想同佢去遠D玩下, 都唔得. 所以有時唯有犧牲佢的午睡時間, 但通常 ...

e? 你d徵狀好似生女bor, ha ha... 食唔到唔好迫自己, 因為遲d一定食到, 而家可以食d vitamin黎補補佢. 祝福你.  

sheldon知道之後都有一排好痴我, 而家我唔係太抱佢, 佢就痴daddy. 仲好, 第時sheldon同我老公zz, 我就同囡囡zz, 方便餵人奶.

我又係響9月時換工人, sheldon一開始就好跟佢, 真係哈利路亞. 不過我工人太林, 比sheldon蝦佢, 要佢飲湯佢要飲奶, 之前自己洗手, 自己擦牙, 而家就點個工人幫佢. 仲有呀, 工人初初來時, 出街連行都唔行, 要姐姐抱... 我個工人又係踢一踢郁一郁, 無黎主動, 又like發白日夢, 我d家人都叫我換工人, 但我都就快放假, 可以睇緊d個工人, 加上我唔想太多負擔, 一切交比神

原帖由 stliu 於 08-11-17 11:24 發表
Ng360,

係喎, 我都唔得你粗身大細, 原來你都係局部參與...
我okay呀, 係胃口仲未係好好... 可以食時就儘量食囉, 但食同唔食都係好多胃氣... 人就冇之前頭三個月咁攰...

係呢, sheldon知道你有baby, 會唔會變得痴 ...

oic, 不過oscar未必準既, 你而家14wks, 可以20wks再照, 會清楚d. 就算兩兄弟都ok架, 可以share多d野, 連中, 小學都唔使煩. 我又係like食spicy bor, 你會唔會係女架?

我都好似你咁諗架, 但係上次去mommy屋企, 我叫工人同sheldon take bath, 佢check都唔check d水溫, sheldon一腳伸落去, 即刻大喊! 我老公check左, 係熱左少少, 而工人又唔識用我mommy的熱水爐所致. sheldon無咩事, 只係大喊, 無紅又無腫.  

於是當晚激到我全家上上下下話要炒個工人, 又話要報警. 我mommy當晚仲無胃口食飯添, 而家件事都未解決架, 我就同個工人訓話, warn佢lor, 遲d又講比agent聽lor. 我既stand point係: 第時囡囡出世, 99同mommy都會車輪轉響度湊架喇, 而家唔會轉工人架喇. 唉, 要自己屋企人放手都係一門學問黎架.

原帖由 stliu 於 08-11-17 13:26 發表
Ng360,

哈, 上次照oscar, 個醫生話似仔呀, 我都失望左一陣咁多啦, 其實仔女都冇所謂, 不過已經有個仔, 咁梗係有少少恨有個女啦!當然, 都係健康最重要. 我而家胃口唔好, 所以雖然有少少咳,但都冇特別戒口, 鍾意食少 ...
‹ 上一主題|下一主題