用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 大力游泳會
go

大力游泳會 [複製鏈接]

Re: 大力游泳會

Jean,

我個囡都是在大力泳會游水,初入去時都被編去中班上課。

我覺得"大力"的教練對小朋友都有要求,會執他們的姿勢。教初班的教練會在水中教導小朋友(因為他們未懂游泳)。而中班或以上的教練就不會經常下水,他們會在池邊留意學員的姿勢是否正確繼而在池邊作出指導。

Jean,

一條線同一時間兩個人游就一定夠位唔會碰撞到。如果有時間可以上去參觀下場地,咁就可以安心啲。

Jean 寫道:
Dear HiHi, 樂樂家 & Susanna
Many thanks for your feedback and information. 想請問個池咁迫, 兩個泳員之間距離會否很近, 游水時會唔會很難就位.

Jean,
我覺得唔迫喎!佢哋操水時大多數是靠左手邊出發,從右手邊回來,基本上不會碰撞到。除非後面的一個游得快追上前面的泳員。但都不會碰到一起,他們會在兩個人之中穿過去。
若有時間可以去看一看他們上堂的情況如何,自己看一看可以較安心嘛!

Jean 寫道:
樂樂家
再次多謝您的意見. 我想我會讓仔仔在那裡學, 希望他遇到好教練. 唔該晒.  :

Jean,
唔好客氣!我想問一吓你仔仔識唔識游背泳?大力的初班會教自游式和背泳,如果唔識就比較辛苦少少。教練會在泳員操背泳時要佢跟住一起游,唔會再另外慢慢教。不過佢會在池邊指導他的動作,大可放心!如果唔識可以比啲心理準備佢。

我個人覺得大力的教練對泳員是有要求的,有時如果他們的動作做得不好,而講極都唔改時,教練有時會大聲話佢哋的,不過我囡囡就接受到,佢覺得冇問題。

我囡囡遇到的幾個教練都幾好,希望你小朋友都能在這裏開開心心學游泳。
‹ 上一主題|下一主題