用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有人收到聖三一的信
樓主: DL00
go

有沒有人收到聖三一的信 [複製鏈接]

egg,我真係失落到爆呀,唉....
你快d去交waitting啦,佢跟你早交早排架,跟次序排架 !
[

PH MA恭喜晒你呀,你就好啦 ! 嗚嗚..我得WAITTING咋...都係凶多吉少 !

THT幼兒學校即係邊間呀 ?
我都係咁唸大坑東如果無校車果個地方好唔方便,我住沙田的呀 !
[

好登你地高興呀,你地入到真係好喇 !
我唔開心到而加,排waitting都分分鐘入唔到,唉,我仲要排第9呀
[

我想問下你地呢,咁交留位費deadline係幾時,因為我都好想知到我排waitting幾時先會有消息知道收唔收 !
[

DoubleOs,好多謝你既安慰,因為聖三一係我first choice我都無報d其他咩學校喇,係得大坑東幼稚園咋,不過我到我都未必會去面試,真係無校車到,坐車好唔方便 !

全日校其實真係唔多,搵得全日校既都未必會報半日校啩? 通常都無人湊到先去報全日校,我自己就未試過報半日校,因為無人湊,如果係半人校既,waitting 第9個我都好有信心入到,聖三一真係好難講,佢d位又小喎,不過都好多謝你呀,係咁失落中都有人安慰,琴晚成3點幾4點都訓唔到呀,唉....傷心到死死下tim !
[

EggEgg08 ,真係 ???? 我星期一即時打去問下先,救世軍既校好鬼full架喎,唔知仲得唔得呢,你會唔會報呀 ?

你今日去交waitting有無問下排第9有無機呀 ?
[

原帖由 EggEgg08 於 09-11-29 00:36 發表
我覺得兩間方向好唔同wor....
York: commercial d, focus on English, 名氣大d....half day
聖三一: famous at Project Approach, Eng weaker, full day. 老師好有愛心....

好睇你想邊個方向走wor... ...

無可置而,york好出名,對考小學真係好好多,學術相對聖三一係高好多既,你去問下d係york讀緊既小朋友媽媽,睇下點講 !
[

原帖由 EggEgg08 於 09-11-29 22:57 發表
我有報救世軍樂民 (係那10間其中之一) hee hee..... 12月中先有得interview...
聖三一話12月頭會知第一輛有冇位剩(過佐交留位費deadline後) 如果未排到就要等5月交第一期學費deadline後先知lo..... ...

我上星期五同老師通電話時佢又話12月11-12日左右先會知到waitting既收幾多個喎 !

係呢,即係話係咪12月10日前都會知呀 ? 咁如果唔中,係咪即係出年5月仲會有機架 ?
[

原帖由 EggEgg08 於 09-11-29 23:01 發表
救世軍樂民 俾我的感覺同聖三一差不多 (當然校舍細d....但竟然佢個outdoor地方大個聖三一 real outdoor area! 老師seems都好有愛心同都係行Project Approach, 當日open day老師好詳細介紹佢地其中一班同學做的 "proj ...

我今日都聽朋友話呢間唔錯呀,仲好似今日係去左開放日,咁我想問下而加報仲趕得切嗎 ?聽講佢好好好full有出世紙就要報架喇喎 !
[

egg,希望我地大家都OK啦 !
[

嘩,你咁早就報架喇 !
咁你in左字架 ?
[

我send左個pm比你,你睇睇 !
[

原帖由 EggEgg08 於 09-11-29 23:47 發表
12月中 in 呀...  :loveliness:

咁我事不宜遲,明天就交去先 !
[

MUI,你點解咁快手既 ? 你星期五幾點fax返去架 ?
[

amy, thanks 晒你回應,你囡囡好叻喎考到st.cat,聽說很難入的,你係呢到讀左幾個月覺得點呀 ?
[

amy,你囡囡好叻喎,st .cat聽講好難考的,勁呀 !
係呢,點解你會想轉校既 ? 聖三一好不好呀 ?
[

phma,
tht係學校校車定係街車 ?
如係街車有無電話問到 ?
你話好鐘意呢間學校,可唔可以分享下佢點好 ?
[

嘩...mui你勁呀,飛的去哈,但都要排第5呀.....
不過第5放心啦,一定得硬 !
[

我好似係下星期面試,到時問問先 !
[

原帖由 PHmami 於 09-11-30 12:19 發表
tht係學校校車定係街車 ?外聘校車
如係街車有無電話問到 ? 可問學校主任

校舍清潔好開揚夠空間,陳設有心思,戶外空間非常大有小泳池
好多 outing ,不單一般參觀,學校更安排前住大部份社區展覽 (尤其藝術展)
老姐姐老師很 ...

PH,好勁喎,連泳池仔都有埋 ! 我自己湊真係唔知點算,坐車左轉右轉 !

係呢佢既程度唔深,咁對佢地上小學有無影響呢 ?
[
‹ 上一主題|下一主題