用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 09-10年度1C班報到
go

09-10年度1C班報到 [複製鏈接]

1. Clarice
2. Jasmine
3. Tiffany
4. Yoki

natalie

係溫習詞語1-25呀.

原帖由 talie 於 09-9-8 22:31 發表
我女昨天家課冊:
中文:完成課業紙
(橙色紙: 我的名字是____, 我喜愛吃____, 我喜愛的人是______)
我女今天家課冊:
中文:溫 (我女只寫了一個"溫"字, 及一個寫左一半但擦去的"習", 佢話擦左之後唔記得繼續寫返. 佢已 ...

我見今日網上中文要剪課業紙, 不過佢手冊無寫, 你地知唔知係乜東東?

ManKeimama

係呀, 所以我都唔知到時Marco 揀咩學校.

原帖由 ManKeimama 於 09-9-9 17:14 發表
Hello Marco ma,
原來 Marco 家姐讀天神, 我都好想曼琦入天神, 不過仲可以遲D先諗, 攪掂K2先

有得同你掉轉就好啦.

原帖由 ManKeimama 於 09-9-10 14:29 發表
Hello Marco Ma,
家姐讀天神, 咁係咪住附近, 我係34 net 唔係35 net,  所以到時要博吓

千祈唔好持續, 唔想再停課呀.

原帖由 talie 於 09-9-14 14:27 發表
大家注意 -- 校網有最新學生健康消息

今天(九月十四日 星期一)本校約有30名學生因發燒而缺席。為安全起見,本校已將情況上報衛生防護中心,並於校內加強清潔及消毒工作。 ...

點解中文詞語寫4個咁少, 佢地記得架喇?

你地知唔知學校遲d 擴建, 要埋後面籃球場呀?

chuenma

你有無收過開於女童軍問卷呀? 應該抽晒籤架喇. 如果無收過應該=無份!

原帖由 chuenma 於 09-9-23 09:42 發表
你地收到樂器通告未,我地三種樂器都無份,長笛、單黃管同大提琴都唔得。仲好自己出去學,唔使放學噤麻煩。

下星期四課外活動,無得學音樂,又無參加学校d課後活動,女童軍又未知結果,噤2堂課外活動有咩玩呢! ...

peggylun

10月13日 英默 testbook P. 2, 3 5. 咁咪好多??

原帖由 peggylun 於 09-9-26 23:00 發表
Anyone know that what does "Eng: 3. 13/10 Dict P.2,3,5" means????? which is stated in Handbook on 25 Sept.

Cherry 媽咪
Yoki 都抽到敲擊樂呀, 點解Cherry 唔玩呀? 咁咪要自己出去學? 咁學咩呀?

chuenma
我相信遲d 會有d課外活動比抽唔到小女童軍既人選擇.

talie
係呀, 我朋友話係掘頭路果個籃球場. 咁就唔知幾時動工喎.

Queenie, Chloe daddy

我想問下你地有無發現過我張圖書証夾左你地d 紙度呀? 唔知係咪交換電話時唔小心夾左o係第2度呀, 返到屋企搵極都無. 唔該幫我望望, thanks!

kathy

Chloe Daddy

Thanks a lot! 原來夾左o係Queenie 度.

唔該Queenie.

talie
我都估到係你話比Yoki 聽我o係特別室喇.
我無理佢係中文作, 英交compo, 我都帶晒d 書架, 費事欠帶啦.

我知今日有同學仔德育堂無帶個人習誌呀.

今日音樂老師通知可以唔使帶percussion kit 返去上樂器班, 真係太好, 因為實在唔知小朋友點拎呀, 1x磅重架.

talie

Yoki 逢星期三, 4-5pm 上敲擊樂, percussion kit 包括有片琴, 琴棍, 鼓板, 鼓棍, 譜架, stand, 成套野好重, 有1x磅重, 雖然有得拉, 不過上落樓梯大人都拎得好辛苦, 何況小朋友, 依家好在只係拎琴棍, 鼓板, 鼓棍返去咋.

原帖由 talie 於 09-10-8 23:33 發表
winnie@ching
唔客氣. :)

Kat媽
Thanks! Yoki 星期幾上樂器班? percussion kit 有d乜?

[email=winnie@ching]winnie@ching[/email]

7:30am?? 乜唔係星期四課外活動時段架咩?

原帖由 winnie@ching 於 09-10-10 12:11 發表
望穿秋水,終於等到課外活動安排,Nicole 話佢好辛苦甘搶舉手....搶到個'做手工'位返黎(1b班)。真係比佢激死,又唔見佢搶下普通詁啊甘...
另外,有無人參加(tue)7:30am的朗誦班呢? ...

好耐無上黎喇. 考完試呢幾日無咩功課非常舒服, 不過有D 唔慣, 默書又唔洗溫.

我聽Yoki 講, 老師話有d 人考試6x分, 不過我無問佢邊科.
‹ 上一主題|下一主題