用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind pm classmates
樓主: 得巴
go

Keen Mind pm classmates [複製鏈接]

Hello!

my Hugo N1BP green group....

Happy Lunar New Year

原帖由 LMCK 於 10-2-24 21:06 發表
呀, 我o係度諗, 係咪因為KM收大B多, 所以要下學期開始先有生日會搞呢?  我仔係超大仔, 12月生日的, 唔知之前有無開生日會呢? 但係有幫佢影生日相囉.

打電話去問吓老師係唔係group 起9-12月小朋友生日啦...

原帖由 littlepig 於 10-2-24 17:28 發表
我囝囝2月生日, 星期五我會請小朋友吃士多啤梨(希望佢哋鍾意啦), 因為已有家長帶蛋糕.

Woo!咁多食物我係咪唔洗帶食物攞

原帖由 ashly11280 於 10-2-24 22:14 發表
我有時會問吓子澄返學返成點, 佢就會講吓d同學仔, 所以都知道一d同學名, 啱啱問子澄認唔認得張相係邊個(hugo), 佢話:hugo...hehe...好靚仔...hehe...(比佢笑c)

heidi媽子澄係紅組~

...

子澄媽,

E!可能我Hugo有好多女朋友woo! hehe!我有時間update Hugo張相先
我問過Christina Hugo同邊個同學仔最friend,佢話Hugo同好多同學都好friend~o~

原帖由 vivienbilly 於 10-2-24 22:40 發表
今日柏禧放學番屋企突然間玩紮馬打功夫,仲識得"Hui、Hui、Hui!!!"好似有板有眼咁,唔知係唔係學校學咖呢?!?!

我放工問吓Hugo先,睇吓佢返學有無紮馬打功夫"Hui、Hui、Hui!

我想更換大頭相,但上傳了張相片又點replace,可否教我,thanks..

原帖由 ashly11280 於 10-2-26 10:35 發表
我諗hugo深得女同學愛戴, 尋晚問子澄"邊個同學靚仔", 佢好快咁話"hugo"

Haha!  我問Hugo係咪同學仔叫子澄,佢係呀!仲話同子澄玩滑梯 ....
有時Hugo放學我都問佢同學仔xx有無返學,xx有無返學,講曬d同學仔(都是幾個),有無同xx玩呀,不斷問他等佢講,有1次問Hugo同學仔xx有無返學呀!佢話有呀!佢上堂覺覺豬(睡覺)呀!笑死我!

原帖由 babellt 於 10-3-8 13:59 發表
智軒冇事嗎 ?? 祝早日康復.
我同阿女都散哂.  我同 c6講, 明年 picnic day,佢都要去...
1個家長去, 真係做死, 影相, 咩袋, 去toilet, 換衫, "一揪二lung" 忙個不停...

只要學校師資好, 一定有人知. 我覺得唔係問 ...

妳一個人同阿女去,我覺得妳好勁呀!我兩公婆去完都散哂!果日妳記唔記得呀,我Hugo玩到成個頭都係沙仲成頭汗,回家途中巳睡著,回家後要放他到sofa度好似捉瘙咁捉清走頭上d沙,好慘....

原帖由 babellt 於 10-3-17 15:07 發表
有冇人報左sat phonic 11點堂 ??

我仔仔讀咗兩期(10-12點)兩班今期沒報名,報了外面其他course,Heidi 是否繼續上K1?我仲15/16???

原帖由 ashly11280 於 10-3-19 10:28 發表
我無幫子澄報學校d course, 對我地嚟講時間太早啦~ only星期日上個芭蕾舞~

hugo媽, 你1516邊ar?

子澄好活潑仲經常笑,相信佢是個口齒伶俐又聰明的小妹妹,是我心目中的囡囡,haha....
TT(int'l ) pm 因豬年太多小朋友了,TT有小學back up,到時再考其他學校都ok,TT(Int'l) 都好好而且K1已經是英普,佢地外籍老師同北京老師特別多,而KM都好好又是int'l,Hugo 讀得好開心又唔想他重新適應...15...16...

我地升K1啦,有幾多人留係KM呀?
有無報暑期班呀?

原帖由 LMCK 於 10-7-21 13:22 發表

我仔本身N1CP, K1又會讀番C班, 唔知你地d小朋友會讀邊班呢?  暑期班會讀最後兩星期.

我小朋友原本讀N1BP,K1會讀番B班(K1BP),暑期班會讀最後四星期,現時返SUMMER COURSE好開心,返回地下自己班房及班主任Miss HO

[quote]原帖由 littlepig 於 10-8-2 16:55 發表
Doris,

我囝囝又同你囝囝一班啦! (我想基本上都係升上同一個班.)

Ian媽,

妳幫Ian交咗學生相未呀?我交咗比何老師了,佢會幫手跟進...

仲有Heidi媽, 子澄媽不知近況如何?

原帖由 littlepig 於 10-8-3 12:17 發表
Hi, Doris & Ashly,

阿仔未影相, 開學先交.

我1/9, 2/9都會陪阿仔上堂, 佢係 B組時段. 你哋呢?

1/9, 2/9都會陪阿仔上堂, Hugo係A組時段1:30..

早d交咗相片,何老師話開學就貼好佢地d相到放書包櫃及其他地方

原帖由 ashly11280 於 10-8-3 09:41 發表
子澄媽係度呀~
子澄都會上k1b班,又可以做同學仔啦!

好野!又見到子澄,1,2/9/2010返 A 組 or B 組?

原帖由 ashly11280 於 10-8-6 09:39 發表
我地都未交相,諗住開學先交
子澄返A組呀~

check pm......返A組到時見..^o^

Ian媽 check pm

原帖由 littlepig 於 10-8-9 15:44 發表
Doris,

Replied PM.

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2232057&page=1&extra=#pid33151115

升班啦...
‹ 上一主題|下一主題