用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Comments on 根德園!!!
go

Comments on 根德園!!! [複製鏈接]

我見到有些媽媽Comments好好, 有些好差... 好似"學校透明度極低,無親子旅行,無活動,無散學禮,無課外活動,無外藉老師,無國語,無家長教師會,無觀課,無一個清楚既schedule話你知本月教乜,總知教完先話你知..." 真係好想知呢間學校好唔好...? 請指教!
   0    0    0    0

million thanks for your sharing!
想知讀完KV後, 考什麼小學會易的. 我本人冇宗教信仰... 冇分, 我同老公讀的小學唔得, 希望試吓考九龍區小學...咁就有chance 升上九龍區中學.... 請指教.... thanks!

原帖由 chingchingb.ma 於 09-2-17 10:42 發表
你睇睇呢度會了解到一d KV嘅資料http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1334119&extra=page%3D7&page=2

至於:
(1)學校透明度極低 - 對外可能係,但對就讀KV嘅學生就唔係。如家長想知多d學校或自己小朋友 ...

hi chingchingb.ma,
我仲有一個問題, 我個仔係super細仔, Jan 2010 會插班讀nursery, 會try Sep 2010 的 K1, 我應該幾時報名?
KV係唔係唔收細仔? 如果 Sep 2010 找唔到target school, 會比呀仔 repeat nursery 因為我係一心想比佢做大仔, 不過想佢早的返學, 所以2yrs old 就讀住nursery 先. 希望有兩次chance考target school K1. 請指教...

good... 我個仔係唔怕羞, 不過最鐘意係你叫佢做的時候唔show 你.... 同埋好鐘意笑....
million thanks for your sharing!!!

原帖由 chingchingb.ma 於 09-2-17 14:44 發表
我囡係Oct,同班亦有同學Nov出世。至於KV收唔收細仔,個人意見係好睇你仔考嗰年競爭大唔大?同埋對手(其他考生)強唔強?始終小朋友爭一、兩個月,表現唔多唔少有差距。我記得亞囡考嗰年,隔籬枱個大仔答得有文有路。咁你 ...
‹ 上一主題|下一主題