用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 上緊通利音樂班的家長可以傾吓嗎 ...
樓主: beryl88318
go

上緊通利音樂班的家長可以傾吓嗎 [複製鏈接]

Re: 上緊通利音樂班的家長可以傾?嗎

Amama,

我囡囡讀左4個月music wonderland,我見佢愈來愈開心.老師會一堂教幾首歌,之後個D堂會repeat之前D堂架歌及加新歌.
每教一首歌,老師會教小朋友好多動作,老師都會講番呢首歌係學D咩,仲有CD番去可以聽番.
有一個部份係比小朋友接觸一下琴或其他樂器.我覺得MW可以培養到佢地D音樂感.
Amama 寫道:
TL 啱啱通知我有位, 我等咗8個月, 想問3歲班music wonderland 有咩學, 需唔需要接觸琴, or JMC先會有機會接觸琴? 其實我並唔心急比囝囝學琴, 反而想陪養佢音樂感.

Re: 上緊通利音樂班的家長可以傾

Strawberrys,

九龍灣我都等左好耐.
我報名時囡囡係27個月,到左3歲都未排到,到3歲半先排到TKO.若果地鐵沿線不如多報幾個地點.

Strawberrys 寫道:
I applied for the MW yesterday for my daughter (23 months) with first choice in Kowloon Bay and second choice in TST.  

Will it need to wait a long time ?  Anyone join the class in Kowloon Bay ?  Please share.

Can anyone give me the information for the books use in the class ?  How can I take a look on it ?  At TST music centre book corner ?

Re: 上緊通利音樂班的家長可以傾

可樂皓皓,

我係之後再打電話問架,我報左九龍灣,我話驚排唔到,佢幫我加左太古,將軍澳,好似仲有尖沙咀.
你可以考慮地鐵沿線,起碼方便D.
‹ 上一主題|下一主題