用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 開始懷疑女兒的能力……
go

開始懷疑女兒的能力……   [複製鏈接]

MaiGao 發表於 12-6-21 09:43
我開始懷疑自己的能力。
我上星期同個仔去interview,間學校將d小朋友放埋一間房畫畫同做動作。
家長就個 ...
點解關妳事??? @@?

回復 MaiGao 的帖子

i.     學業成績 (35%) (我仔係幼稚園成績唔錯)
      ii.    活動與獎項 (15%) (都有d細型的全港冠軍)
      iii.   操行 (10%) ([/url][url=http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/ck.php?bannerid=591]老師俾A)
      iv.   面試表現 (學生及家長各佔15%)
      v.    有兄姊就讀本校 (10%) (無兄姊)

妳咁睇得唔得呀, 家下間間都起碼系十選一. 當中 i), ii) and iii) 中要系Top 10%, 加埋表現得到. 妳話冇in妳小朋友姐, 有冇人有留意佢地呀?

回復 MAYANGUSPO 的帖子

聖誕節個排, 我帶阿仔番學果陣捉左阿仔系條天橋日日報佳音 (註:佢不嬲都唔系點怕羞)

MAYANGUSPO    發表於 12-6-21 11:46

回復 cmchang0927 的帖子

好感人, 親情的牽引力比什麼都強, 什麼都重要. 入了前面就是坦途?入不到代表失敗?
‹ 上一主題|下一主題