用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 家長憂噤聲 急送子女留學
樓主: elbar
go

家長憂噤聲 急送子女留學   [複製鏈接]

引用:擔心下一代害怕強權而噤聲,所以要留學?呢

原帖由 亮燈 於 14-10-20 發表
擔心下一代害怕強權而噤聲,所以要留學?呢D係乜野邏輯?為人父母應該教下一代何為公義,何為人權,何為自 ...
你說得對!對我來說因看見某些老師、教授的立場偏頗,反而因為這樣會考慮細女會去外國

shelnat  me too  發表於 14-10-25 11:12

引用:心情仍然未能平服。+剛才從一個家長聚會"逃

原帖由 Ruby1219 於 14-10-20 發表
心情仍然未能平服。
剛才從一個家長聚會"逃走". 一圍十多個香港"crop of the cream" 的中上流闊太,先討論 ...
不要唔開心,在這個時候,各有立場理念,喜歡的咪坐埋一齊,唔開心咪離開,相對亦然,但知道自己是為自己的下一代好咪算!
利申:我反對佔中,但絕無惡意。

引用:回覆+Ruby1219+的帖子 Ruby1219,絕對明白

回覆 Ruby1219 的帖子

Ruby1219,絕對明白你既心情,我有D同事都係咁,但冇咁嚴重。但係以下呢點好重要, ...
就留給法庭處理吧,不用勞氣。

引用:回覆+hennyyoyo+的帖子 其實無論贊成或反

回覆 hennyyoyo 的帖子

其實無論贊成或反對係冇問題既!最重要係理據,各有名想法、理據係好正常,但千祈 ...
利申:我沒收錢我會同自己的女兒講:不要做傷害別人的事,事情要兩邊看……

引用:回覆+hennyyoyo+的帖子 唔好意思,你誤會

回覆 hennyyoyo 的帖子

唔好意思,你誤會喇!我並非說你收錢,我是指在電視上表面反佔中,實際是收錢打學 ...

引用:+本帖最後由+elmkc+於+14-10-21+03:29+編輯

原帖由 elmkc 於 14-10-21 發表
香港街巷心理戰

‹ 上一主題|下一主題