用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 保良局慧姸雅集幼兒園&幼稚園 ...
樓主: cecilau
go

保良局慧姸雅集幼兒園&幼稚園 [複製鏈接]

Re: 保良局慧硏雅集幼兒園&幼稚園

艾美 寫道:
有好多 IDEA, 但無從入手. 都不知到時有冇作品交出. 有 D 頭痛.  

點都有得交的~ 只是用幾多時間做同做得似唔似  
做雪人都唔錯!! 我鐘意!
~不過阿女唔制

candy>
我d相拍得唔係好靚,不過有青青的靚樣,點都應該畀你look look!

leungchai>
你媽媽同囝囝冇事嗎?
囝囝休息一下,希望快d好返!不過老人家真係要小心d, 跌親下都唔好,一定要調理好呀,也希望佢快d復完!  

ballball ma>
係呀,有咩問題打電話跟老師了解!不過我都相信老師已聯絡了你。 希望ballball 沒大礙, 嘴仔又靚返晒!   

我係網上search下做咩吊飾好…期間搵到個網頁,係一間小學的環保吊飾。雖然人家主題唔係聖誕,但我覺得都幾靚,可值看看,有興趣click here 吧~

還未動工~.~
打算昨晚做的,但把材料留了在公司。唯有今晚才動手~~

Happy new year!!
年尾到而家都未得過~ 中間仲要互聯網塞車, 而家先上來

收到通告 b組都有水痘,不過我都ok~因為雪玲未返學前已出過!
不過我仲見到有另外一張warn定手足口病的通告,又係另一樣令人苦惱的東西~

咁青青都算沒事吧?
anyway, 祝願大人同小朋友都身體健康!!!     

我個女都唔舒服左一輪,腸胃炎,不過終於今日返得學啦

candy>
我都想話"咩咁大件事" ← 不過係指你公司要搬office~~~ 我呢生人其中一件最憎的事!  

學券制有得申請啦∼
不過我還未有時間消化學校的通告啦…好水唔得閒  

年頭年尾都零舍忙~
不過我都簽左回條話明天返去幫手做家長義工

呀~ 下個星期係k1b組語文區參觀日,candy 會唔會到? 其他組係唔係同一日都有??

咪係~ 平日到CANDY 囝囝時,都係笑騎騎, 唔似怕羞仔~ 搞什麼媽咪講故仔就喊??

不過我上次去講故事時,阿女的反應都係"非平常",佢一見到我係度,個樣馬上變得想喊咁。我望晒有D 小朋友都幾有FEEDBACK, 而一般多係唔出聲,唯獨阿女的反應係全程忍喊,都唔知佢諗緊什麼

ceci>
細佬好似滿左一歲吧? 都唔駛太緊啦 (當然冇中更好)

學券份form 未填呀~ 10/2 學校有講座,會唔會去聽?

今天中午得閒少少,諗起要幫囡囡搵石頭做藝術區畫畫用,都幾要幾大塊,10x10cm 喎~ 諗住去水族店買,走左去東匯度看看。係花店見到有石春買,都有都大大塊的~以為頂多5元8塊會攪掂,點知阿姐開價成$25~ $38~,$48 都有,好貴!! 阿姐仲要講句:"啊~ 用來擺風水,都夠大塊啦…" 多謝蘇民峰,d 大圓石春整到咁貴!
不過 東匯d 花花樹樹裝飾腳邊,都有呢d咁貴的石頭…有d想執走佢地   

石頭仲未買呀~ 老套講,都冇10cm x 10cm的都,都至少$25@塊,太貴啦!!
一間試下去其他地方搵下~ 如果有ok 抵,$10上下都係我目標價~ 都抵過搭車去沙灘執   

cecilau 寫道:

我唔會去聽啦... 我sat 都要返工呀. 你會唔會去聽呀?

我會去聽~ 本來都答應當天回學校做家長義工的~

不過我都冇咩疑問,因為都大致明白學券制點派... 聽埋, 知多d 咁解啦

ceci
$5@塊, 抵啦~
多謝我妹妹,幫我係筲箕灣尾搵左一塊,$15,不過係好大塊!最長一邊有10cm──原來真係好大的,好重!希望小不點不要"論論盡盡",跌佢落地,如跌落腳仔上都幾"甘"     

"恭喜發財~身壯力健!"← 阿女的必講的拜年說話,係度亦講多次!
我祝願大家身體健康,龍馬精神,小朋友聰明伶俐時,亦聽教聽話

初六我會去台灣出差一周,返來第二日要同阿女去旅行,到時見啦   

hi 好耐冇上呢

冇記錯的話,交通安全隊好似係k3 先有得join

玲玲的太婆剛過身
不過成9x, 而且唔算辛苦,屋企又有晒心理準備, 影響唔大啦
不過小朋友就日日問:"太麻哩? 係咪係e院?" 其實已講左畀知太麻唔返屋企啦…

這個月都係我湊, 不過佢爺爺麻麻開始會得閒返,過兩日會係佢地湊放學吧~
玲玲得確唔明太婆點解唔返屋企,不過佢知太婆之前唔舒服要住醫院…到而家佢還是以為她住在醫院。

重覆前文~del~

等到頸長, 前晚終於收到學券張cert. 昨天我終於"滾水6腳" 交返學校~ 唔會有媽咪畀我仲遲嘛 :p

cecilau

你囝囝報到泳班未?

天氣好熱呀, 我都好想去游水... 不過阿女唔肯啦  
‹ 上一主題|下一主題