用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 @_@ 邊一隻牌子書包好用 ????
樓主: YenYenMa
go

@_@ 邊一隻牌子書包好用 ???? [複製鏈接]

Re: @_@ 邊一隻牌子書包好用 ????

zeven 既書包真係好有型,我都要整番個,不過係咪冇側邊水壺位,咁d水壺放係邊度,仲有係咪放重書都冇問題?

有格咁就perfect啦,我聽講佢地有時有9折做,有冇人知大約幾時??

"07年新款比中碼細小小的SEVEN書包"係咪即係細碼,係咪而家仲有得賣(因之前話冇small size出),因我唔想買個咁大,
但又好鍾意佢地d款.

lusiyilucy 寫道:
我今日買咗07年新款比中碼細小小的SEVEN書包比囡囡,真係好輕! : 囡囡同我一齊揀,佢勁中意個書包.仲可以半價買SEVEND顏色笔.囡囡好開心, 見佢開心,自己開心!

安安:
可否告知在日本那處買(地址)及牌子,價錢大約多少,因我朋友7月頭去日本SHOPPING,我想搭佢買,另外,有冇相片或WEBSITE,唔該哂   
安安 寫道:
我上年去日本時買左個日本小朋友用既書包, 好靚同設計好好。

安安:
唔該妳先,D書包咪日劇見到D學生咩個D,不過$1,500好似貴左D,如果我買左一定要佢咩足6年啦.

violin-cello :
用左幾個月既書包應該仲好新淨,不如擺上網賣出去,好過放係度封塵.

violin-cello 寫道:
kerobobo

日本書包真係好靚, 在上年我都買左一個比個女$1800 紅色,  但放得唔多野, 最多用到2年級, 因A4 FILE 都好免強放得到, 我個女用左幾個月就話唔夠位放野, 要用多個手挽袋!!! 而家個書包就咁就擺係到     

我琴日成家經過利園,上去望過ZEVEN書包,真係幾大個,呀仔咩上身.....大D LAW,怪怪地LAW,跟住上左SOGO見到KEROPPI書包我勁鍾意(因細個係佢FANS),不過佢地NO LAW,LEGO書包都幾好,其實NIKE,ADIDAS個D揹囊可唔可以做書包呢?夠唔夠力呢?

violin-cello :
妳就好啦,係咪再冇途徑可以買到細碼ga啦?上網有冇得訂呀?
我真係好想要個呀!

妳咁問得即係妳知啦,開估哩.

原文章由 skyway1668 於 07-7-29 22:01 發表
有沒有人知道無線電視tvb 老豆閉翳劇集中的jacky仔在lift內用什麼牌子的書包?

我都煩緊買zeven書包抑或買其它書包,上次帶呀仔去試過一次zeven既書包真係覺得大個左d,佢個外型就好吸引lor.

skyway1668:
我星期六終於買左個zeven書包,係藍色紅帶,冇咩款剩啦,係大個左d,希望呀仔高得快d啦.

hello,妳係係利園還是尖咀買?買左邊一款?

原文章由 wendyabc 於 07-8-7 23:13 發表
Hello!
I also bought a Zeven school bag and pencil case for my
son. He loves them very much. However, there were only 2 models left for boys to choose. The saleslady told me
that the new mo ...

skyway1668,
hello,妳個仔今年入st.joseph,me too,但唔同班,嘩,妳個仔都幾高喎,我果件得11幾cm咋,所以揹上身咪幾大law.

原文章由 skyway1668 於 07-8-9 00:19 發表
kerobobo,我囝囝有125cm高,所以size都ok!我朋友買了和你同款的.

我估jacky仔用Zeven

下,咩有書包雨套ga?我唔知啊,請問收埋係邊隔,我諗佢比得妳,應該落大雨個袋會濕及整濕哂d書,應該有用既,收落個袋以備不時之需.

原文章由 skyway1668 於 07-8-9 15:16 發表
kerobobo,我知道的!所有有關St. Joseph's的post我都看過,雖然不同班也可交流,將來可能會同班
想問Zeven書包,下大雨時需要用書包雨套嗎

原文章由 catbabycat 於 07-8-31 10:02 硐表
有無人買咗今年新出細碼紫色LEGO書包呀?

下,又話唔出細碼既,唔好玩啦.

原文章由 kiu_bb 於 07-8-31 12:06 硐表
我有朋友都買左lego紫色細碼比佢小朋友用,唔出細碼係話zeveno個隻書包.

哦,攪錯左,唔好意思.
‹ 上一主題|下一主題