用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 女兒獨自到UK升學,有點擔心...<<感恩!現在好放心>> ...
樓主: Kristy-mummy
go

女兒獨自到UK升學,有點擔心...<<感恩!現在好放心>>   [複製鏈接]

Kristy-mummy 發表於 12-6-25 16:21
我昨日去過Aigle,佢地gortex + 內加fleece暫時未出,職員話要9月先出,但佢好好人,幫我入倉搵到一套啱亞囡siz ...
我都建議買大少少, 因為 現在岩你個女既 size~ 但如果係uk太凍,你個女會著多左衫/ 佢會慢慢增肥的時候, size36就會唔岩佢著了..  問下職員 可否9月一出/ 預備會出既時候,盡早通知你! (或是你可以9月先買,再寄去英國比你囡囡 [雖然郵費貴dd, 但最起碼要 貫番黎岩著/ 可以著耐d 為首要])

Kristy-mummy 發表於 12-6-30 14:03
回復 pig_yani 的帖子

pig_yani,
有38碼就good..之前話得36碼..就差d..
我明白你地.. 因為當初我媽咪,daddy都係咁..  
我都明白你地, 因為 為左仔女去英國留學已經花費太多..當然有優惠就要趁現在買!! 能節省就節省嘛=)
好彩我果2件..著到e+都仲岩身..
(不過返左黎香港後,反而 沒有怎樣穿過... 因為習慣了uk有零下 既溫度,返黎hk最冷都有幾度~10度..)
習慣了uk溫度,返到黎香港, 我變得不再怕冷.. 10幾度都仲可以著 短衫,短褲..
‹ 上一主題|下一主題