用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 學校有多少個net teacher (外國人不是abc)
go

學校有多少個net teacher (外國人不是abc) [複製鏈接]

You can go to the school website and take a look!

請問你的小朋友在LMC讀幾年級?

原帖由 不平明 於 11-10-29 12:39 發表
救命. 完全脫離理性討論. 仲邊有人夠膽講野. 如果有問題都係私人pm了. 不過我唔係成日上網.

(本人認為. 英文唔叻唔緊要. 物講返中文. 點解要小朋友學錯曬.:;pppp: ) ...

回復 24# helenli 的帖子

hi, 那份問卷是去年一位家長在面試後copy出黎,在forum跟大家討論時分享所寫的,我見有用所以特別save左個file。我只記得問題的意思係一樣, 冇特別考究字眼是否跟學校既完全一樣。如果某些家長係因為這份問卷的文法而覺得學校既水平有問題,我可以講聲sorry, 因為我唔sure是否100%出自學筆。我send俾大家,只作參考作用, 叫做知道學校可能會問些什麼問題而已。

其實,每一間學校都有其獨特之處,最重要既係你是否認同學校的理念, &是否適合個小朋友。舉例來說,有好多家長聽完"英華"既簡介會, 都會好like呢間學校, 但有d家長就會覺得林校長太過PR啦;正如有d家長覺得LMC名過於實, 質疑其英文程度一樣。bk係提供一個平台給家長討論, 讓一班愛自己子女的家長交流only, 大家無需動怒, 唔啱channel就唔回應囉!
‹ 上一主題|下一主題