用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 ying wah portfolio, when to submit
go

ying wah portfolio, when to submit [複製鏈接]

As a general rule, portfolios should be submitted with the application form.  A small minority of schools let you submit it afterwards, but don't bet on it.
原帖由 jazzcnl 於 11-7-10 10:57 發表
should i submit the portfolio with the application form, or i should submission at the 1st interview?
by the way, i hv one more ticket for tmrw(mon) addmission talk, if any one want it pls pm me

報道是怎樣寫的?可否轉載原文相關部份?
原帖由 shingma 於 11-7-11 00:27 發表
5/7 明報報導林校長話唔收portfolio, 去咗簡介會嘅家長, 係咪真嫁 ?

我點擊了你的連結,但裡面視頻眾多,具體是哪一個呢?
原帖由 shingma 於 11-7-11 01:22 發表
响林校長個網頁度轉載
http://202.82.16.204/principalweb/

既然申請表有呢樣野,就無理由唔收。不過,效用有幾大,林校長都講得幾白,所以就算做都唔駛做得太花巧,用d時間親o下子仲有用。
原帖由 kp_sin2001 於 11-7-11 11:37 發表
我9號己交表..都有收我既檔案喎..

既然只係想見識下,就唔駛介意機會幾大啦。有心入就做,無心入純粹參與當遊戲就唔好做,好簡單姐。
原帖由 NICOLE123 於 11-7-12 17:33 發表
我想問如果唔整portofilio又去in 係唔係9成無機會 ?
我想下年比個仔去見識下 不過我又懶唔想整

你唔交成績表,或者學校會覺得係唔係有問題所以特登唔交。唔通上學期成績表唔多理想?
原帖由 minima726 於 11-7-12 23:59 發表
囝囝下星期先有K2下學期成績, 如果唔交上學期, 下星期先補交最update 成績表會否被覺無誠意?

去年校長見我們是,說 "你們很用心栽培兒子",如果沒有看過portfolio,又怎會知道呢?
原帖由 shingma 於 11-7-11 10:48 發表
係欄以置訊
‹ 上一主題|下一主題