用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有冇小朋友學過公文式既媽咪可以分享一下? (Part 3) ...
樓主: 十月媽咪
go

請問有冇小朋友學過公文式既媽咪可以分享一下? (Part 3) [複製鏈接]

請問各位家長, 我仔(升小一)想報公文中文及英文, 應該比小朋友一日上晒兩樣呢? 還是分開二日上好? 及幾時有簡介會聴?

十月媽咪,

明白, 謝謝!

我今日去左聴說明及做左test, 諗住7月份開始比亞仔讀中文, 請教各位, 我小朋友9月升小學, 應怎樣分配作息時間? 你地係未都是做完公文才做學校功課的呢?  你地小朋友做完學校及公文的功課還有冇時間玩 & 看圖書? 我小朋友現在已經成日話無時間玩. 遲下不知點算.

另外, 請問大家有冇公文中文 cd及字咭出讓? (5A開始)

thanks.

我一直都諗住亞仔上小學就放學去補習班做功課&温書, 唔使等我放工才開始做學校功課&温書, 晚飯後可以陪佢玩&睇圖書. 如果學埋公文, 晚飯後就要預半個至一個鐘做公文, target 是 9點半上床, 真係無咩時間剩. 佢現在有學緊數學又要氹又要威脅,又要人坐响佢隔離支持佢至做.

原帖由 tsimtsim 於 11-6-21 13:25 發表
Hi! Yu-ma!
I am same case as you.  My son will be P1 after summer.  I also think about to join Kumon this summer, but worry about how to arrange the schedule as there is may be not enough time after h ...

我之前在書展裡見有KUMON COUNTER, 請問除了練習外,有冇CD, 字咭賣? 比在公文學校買平幾多?
thanks.

書展 KUMON COUNTER

請問書展KUMON COUNTER 有冇CD, 字咭賣及公文推介的圖書?

thanks.

請問學緊英文EFL的家長, 是否要上到 EFL Level J 以後才有 reading comprehension? 如果小一才開始學 EFL, 是否要自己操 execrise 或者另外上 course for reading comprehension. thanks.
‹ 上一主題|下一主題