用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 五級鋼琴樂理
go

五級鋼琴樂理 [複製鏈接]

暑假定其他假期,通x好似有d雞精班,一日上三兩個鐘。我覺得除非考生已經大個,否則都係慢慢學比較好。

我女跟學開琴的老師學,彈完琴再另加半個鐘或45分鐘樂理。我女係2、5、8級咁考。

LeeCC 發表於 19-2-18 14:02
學完琴,還可坐定專注到上樂理,或者可以上到2,3個鐘的雞精班,個小朋友要本身專注力強,好定先可以

我 ...

分開兩日,如果老師夾到時間係好。不過我個老師唔得。一次過上個半鐘或者一個鐘9個字其實都ok,見我女都無嘈。

LeeCC 發表於 19-2-18 17:10
你小朋友好叻
我個系唔會吵,只系反應遲鈍,目光呆滯,遊雲太虛

可能佢都係自動熄機,不過我唔知啫 。個人咁上下就算了。

rainbowyung1 發表於 19-2-20 16:03
請問現在學琴(半小時)要幾多錢?學樂理又幾多錢?

初學平ga,尤其你肯係去琴行,唔使上門。印像中係四堂幾百元的。

但學上去會貴,我女老師的收費和樓主講的差不多。

rainbowyung1 發表於 19-2-20 16:40
回覆 Jane1983 的帖子

我仔小一剛在琴行學二個月,老師會教少少樂理,4堂/半小時,600元

聽落差不多,不過我女已經高小,所以唔記得以前初學幾錢。

你可以打電話去通利問吓半個鐘係咩收費,有個指標。我女而家學緊的老師係一般姐姐仔,唔係名師。我比較過,佢收費係貴過通利唔少的。不過一直學得幾好,加上上門對我有價值,就接受lor。
‹ 上一主題|下一主題