用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 大偵探福爾摩斯
go

大偵探福爾摩斯 [複製鏈接]

求其搵一本試吓小朋友鍾唔鍾意。我女細個的時候,我比佢睇之前我有睇過。我覺得唔算特別精彩,佢都肯睇但唔係特別鍾意。

回覆 francoma 的帖子

有咁樣嗎?我自己有睇過幾本,就覺得麻麻地精彩,但又無留意到有教壞細路嘢。

ar_mak 發表於 20-8-1 11:20
大偵探早年曾經上過電影,當時隨電影附送左一冊電影版漫畫,內容係有性暗示同埋上床既情節,不過算係屬於劇 ...

疫情無嘢做,最近煲晒英劇Sherlock Holmes,煲緊美劇講Holmes的Elementary ,雙套都算乾淨。佢地最大的好處係將時代背景搬到現代,好睇過照拍原著(我覺得)

ar_mak 發表於 20-8-1 21:55
你地D香港人真係好鬼得意,成堆野要煲都話自己無野做~

真正冇野做,係好似我咁,坐低望住幅牆幾 ...

之前緊咗鬆番,突然又要守行為,真係抗疫fatigue,覺得好難頂。

好彩我女玩吓呢樣,搞吓果樣自得其樂,唔係我地兩母女踎係屋企楚囚對泣,唔知點搞。

ar_mak    發表於 20-8-1 22:44

回覆 cathyb 的帖子

網上看。
‹ 上一主題|下一主題