用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 2007 K1 荊冕堂士德幼稚園 - 小朋友list響p.1 ...
樓主: Laputa
go

2007 K1 荊冕堂士德幼稚園 - 小朋友list響p.1 [複製鏈接]

mannancy,
真係好耐無見你喇!!
11月24號我都約左fd同思喬去白石玩!!希望佢會鍾意啦!!

原文章由 mannancy 於 07-10-18 13:51 硐表
Hi! All,
13 Oct 2007 星期六下午我公司攪了半日 BBQ ,..我覺得環境及食物方面都 ok !!想介紹給你們 !!  BBQ 場在馬鞍山白石 : 果度有個大草皮,可踢波又可放風爭,有單 ...

[ 本文章最後由 puipui04 於 07-10-18 15:35 編輯 ]

小飛飛syc,
校褸一事我曾問學校,學校表示遲d可在學校買校褸!!但未知確實日子!不過就真係唔清楚12度以下可否著其他外套!
原文章由 小飛飛syc 於 07-10-18 17:03 硐表
各位媽咪:

我都係買中碼俾呀囡, 諗住著到畢業呀嘛!

另外, 冬季校服訂購表好似無校褸喎, 咁在邊度買呢? 凍到12度以下時又可唔可以著其他外套如羽絨咁呢?

...

mannancy,
hi!!柔柔今日好d未呀??
你自己又好d未呀?!既然做左磁力共振報告話係坐骨神經痛咁都放心d,起碼知道咩原因導致腰及腳痛,唔知你信唔信脊醫(脊醫在港已註冊,其發出的病假証明好多公司都認可)呢?!我自己同好多同事都睇過,效果唔比物理治療差,你可以考慮下!!
你同柔柔都多d休息喇!!

原文章由 mannancy 於 07-10-23 01:34 硐表
Hi!Ahboo,
多謝你的關心 ,…除了柔柔病 左之外,..我自己都因腰及腳痛 (都痛了後久:( ),痛到我都頂吾順連行路都有困難 ,..於是星期六返工後都早退去睇醫生,.. 醫生建議我做個磁力共振 檢查,咁 ...

a123a,
你好!!我囡囡係喜樂班提子組陳思喬!!!
原文章由 a123a 於 07-10-22 11:14 硐表
各位媽咪, 你們好 !

今天聽 "甄甄媽" 講開
上網, 才發現有一個平台可以分享一下仔囡上學情況 !

我囡囡是喜樂班, 梁可澄! 我問囡囡有那位同學名她是認識的, 有以下 : **如果名寫錯, 先說聲不好意思**

文 ...

a123a  and all,
你個女都好叻呀,記得咁多同學仔個名,我個女成日都無心記野架,同佢同組既同學仔,開左學咁耐佢都記唔晒架!!要佢記晒全班同學都唔知要幾耐!?

今日送返學見到課室外有佢地上堂既相呀,大家有無睇呀?!我就見思喬通常都係一個唔留心既樣喇!!

原文章由 a123a 於 07-10-23 10:57 硐表
hello ! 思喬媽 !

昨天我都見到 思喬個名, 問下可澄識唔識思喬, 囡囡話陳思喬囉 ! 我心諗, 之前我問憫懷姓什麼, 過了4~5日 就冇端端同我講陳憫懷, 而家又姓陳 !  原來思喬真係姓陳 !

[quote]原文章由 puipui04 ...

Henry 07,
hi!!
我囡囡係喜樂班提子組陳思喬!!
我都係諗住用錫紙包d菇,同埋方包俾佢帶返學校燒呀!!

原文章由 Henry07 於 07-10-27 10:07 硐表
謙遜心美媽 and all,

我仔仔讀上午班, 唔知蘋果組有幾多小朋友呢 ?
我打算帶d粟米, 菇菇等燒烤用,
唔知佢地點燒 ?

mannancy,
check pm pls!!

原文章由 mannancy 於 07-10-27 13:45 硐表
Hi!puipui04,
多謝関心 !,醫生話做一些物理治療 & 食藥都可以好返!! but ,..唉!!....
聽你睇過一個脊醫(效果唔比物理治療差),你可否PM 俾我,價錢 ok 嗎? (因我驚要睇好幾次),...
Thank you !!

...

kuloo,
hi!!我思喬坐展瑋隔離架!!佢成日提住展瑋!!我係思喬媽咪,即係上次小巴撞到你地一家果個師奶呀!!

原文章由 kuloo 於 07-11-6 07:56 硐表
喜樂班展瑋爸報列:loveliness:

學校澄清左無爆發流感!!係新聞誤導!

我買左兩套校服兩套運動服,今日攞左喇,好似好大件咁!!

原文章由 Henry07 於 07-11-5 20:11 硐表
終於收到通告派冬天校服喇, 你地買左幾多套, 我校服同運動服各買一套, 唔知夠唔夠. 你地幾時去買校褸呀 ?

ahboo,
我有諗過用洗衣機同"干"衣機洗一次等校服縮水後會岩身d!!但都要等思喬放學後試著後睇下實際大幾多才決定是否博得過!!

原文章由 ahboo 於 07-11-6 10:24 硐表
我都係咁話,我填form時只寫留鬆半吋,但似乎訂身嗰個預鬆咗兩吋,我都唔知婷婷點著上身返學

ahboo,
你又講得有岩喎,我諗佢放學著上身試後都係太大既話,我今日會去ou上堂,可能去旺角綸直接換細一個碼!!
不如你都睇下係咪真係大好多,如果有需要我幫你換埋丫!!

原文章由 ahboo 於 07-11-6 10:35 硐表
puipui04,

但係你驚唔驚除咗衫身既長度之外連闊度都縮好多,因為佢地喺學校瞓晏覺,如果d衫太窄身,我驚佢地會瞓得唔舒服呀

mannancy,
我去左金綸換細一個size,而家岩岩好我就打算用手洗喇!!怕縮左唔岩著!!
柔柔果件岩唔岩身呀!!??
原文章由 mannancy 於 07-11-6 13:30 硐表
puipui04,
我都未取校服,今午叫姐姐去取校服,...........
小心乾衣机洗完會將校裙縮左水,但內裡有層"利"吾會縮(如果有的話),.....咁條裙着上身後會突左內裡條底裙出來,..好古怪!!
...

ahboo,
唔駛客氣,聽朝攞俾你丫!!
思喬只係換左一條裙咋,就係婷婷果件,size23無晒喇!!

原文章由 ahboo 於 07-11-6 21:49 硐表
puipui04,

今日好多謝你幫忙呀,如果唔換細一個size,婷婷下星期要著晚禮服出場啦

ahboo,
換細左一個碼婷婷ok嘛??
你講得岩呀,思喬有時要著長裙(晚禮服)返學呀!!哈哈哈!!
好似去ball咁!!

原文章由 ahboo 於 07-11-7 13:27 硐表
puipui04,

我攞咗d校服啦,好啱身,唔該晒.
今朝婷婷好扭計,搞到好遲先出得門口,我仲要同佢講咗幾次約咗你攞校服佢先叫合作d咋,如果唔係實遲到.
我記得你話幫思喬買咗兩套校服ga,無晒size23,咁咪有時要侷住著大一個碼 ...

all,
思喬負責帶紅腸,我都唔係好想買,因為色素太多小朋友食左無益,但思喬話自己好鍾意食,不過佢從來都無食過!!
但都照買少少滿足下佢啦!!
另外曾老師真係好好呀,因為我同老公都要返工,尋日思喬返嫲嫲度瞓,半夜三點幾起身要搵我,喊得好棲涼,我奶奶頂佢唔順就打電話俾我,不過佢都唔肯瞓返,今朝一早我打電話俾曾老師叫佢幫我留意下,佢放學都講返思喬今日情況!!
有咁好既老師我返工都返得放心d!!

最後我都無買紅腸,D紅色太跨,真係買唔落手,我買左一PACK雞腸一PACK煙肉腸及蜜糖腸一PACK,以及三十包利賓納,希望各位小朋友都玩得開心啦!!

原文章由 cy-121 於 07-11-8 19:31 硐表
憫懷負責買火腿丸呀
嘩....仲有你哋嘅雞翼, 芝士丸, 紅腸.......真係好豐富 wor,
我都想燒呀

憫懷件白裇衫係 19碼, 太大件 la, 我無去金綸玩, 因為好遠, 我向荃灣買咗件 18碼: ...

岩岩睇完喜樂班小朋友燒烤呀,佢地玩得好開心!!

mannancy,
我唔係放假呀,不過未夠鐘返工所以可以睇佢地咋!!

原文章由 mannancy 於 07-11-9 12:56 硐表
Hi!puipui04,
你今天放假!! .... 你就好啦!可睇到佢地BBQ ,...可惜我走吾開!

大家打算帶d咩野有關奇妙大自然既物品呢??我諗左一晚,都都諗唔到有咩關於大自然既玩具,所以都係買左一本自然百科書算了!!
‹ 上一主題|下一主題