用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 08-09 Kentville K3 的家長請在這裡繼續 (new)
樓主: FungMm
go

08-09 Kentville K3 的家長請在這裡繼續 (new) [複製鏈接]

Hi 各位K3媽咪

我個仔Skarloey讀K3R (PM),由K2M升上去,近來大家都忙搵的學校,我都係,大家同小朋友一齊努力:)

Hi Trevor 媽咪

我問過我個仔及俾Trevor張相佢睇,佢講咗好多個男仔名,但都係唔肯定你個仔叫咩名,激死我 !!!!

各位媽咪想幫小朋友報邊間直資小學和私小,我報左幾間,我有D擔心無一間收!

I submit application form to DBSPD today.  I was waiting in school over two hours.  The interview dates between 24-25/10/2008.

原帖由 FungMm 於 08-9-25 09:17 發表
Hi alisoncheung,

I also will apply DBS on this Friday and as I know the date of interview also on 25 Oct, 08.   Oh, then 25 Oct may too too busy for interview of KTS, SFA and DBS.  Oh my God!

Cheers ...

我個仔今次中文默書得85分,英文得92分,數學就無錯,我叫佢今晚係房溫習,佢溫一陣就話OK,問佢MOUSE點串,佢答我MOSE !!! 我俾佢激死

Trevor Mama

我信你仔仔一定得,就算Interview一間都無問題,根德園小朋友很有自信,無問題,我同我仔仔支持你同你仔仔,一起努力,等你好消息 !!!

原帖由 alisoncheung 於 08-10-16 11:43 發表
Hi Felicia726,

多謝你讚囝囝同埋安慰我.  三間學校interview撞埋一齊真係人算不如天算.  我都已經盡力分開時段交表, 唔敢全部第一時間或者最後先交架啦.  都會咁 .  可恨的不是考不到, 而時令小朋友失去一個試 ...

Trevor Mama,

你個仔係咪姓唐,我個仔話終於認得佢,都唔知係咪真 ,我個仔上星期Interview完聖諾瑟同陳守仁,星期五interview DBS,星期六Kowloon Primary School and SFC,大家一齊努力

原帖由 alisoncheung 於 08-10-22 15:07 發表
FungMm,

咁你比較好彩, 可以慳番d, 我同事個女 (一樣係kv k3 student), 聖母收咗佢, 但係要一個月學費留位, 又試問你敢唔敢唔留呀.  到時又有其他choice, 咁呢2000多元咪又空多吉少囉, 你估佢哋會退番比你咩.唉... ...

Trevor Mama,

我個仔都係3R,叫Skarloey MAK !!!

原帖由 alisoncheung 於 08-10-22 23:11 發表
Hi CynthiaWONG

係呀, 我哋係姓唐呀!

你囝囝叫咩名?係唔係都是2R班?

今日同個仔去DBS 面試,我個仔話撞到好多Kentville同學仔!!

請問RC即係邊間學校?

請問今個星期親子圖畫做咩,我個仔話做聖誕燈飾,請問是不是?

原帖由 alisoncheung 於 08-11-16 17:24 發表
彩石里聖若瑟收咗Trevor喇, 我會放棄禮賢了.

我想問吓, 如果陳守仁和聖若瑟都收你囝囝, 你哋會點揀.  因為24號聖若瑟要交留位費, 陳守仁嗰日先放榜, 冇乜時間考慮, 我係咪而家要seek advice呢. ...

我想問有無根德小朋友準備人九龍塘私小,我個仔考到九龍塘私小同聖諾瑟(彩石里),雖然聖諾瑟(彩石里)我已交咗錢,我打算俾佢讀九龍塘私小,請問大家知唔知兩間學校邊間好D?
‹ 上一主題|下一主題