用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園2008 K2
樓主: 金毛B媽
go

宣道幼稚園2008 K2 [複製鏈接]

原帖由 fskaren2002 於 09-4-7 11:53 發表
唔係喎, 我真係上唔到啊!!

我上到宣幼的網.

是否explorer的setting問題呢!

show d 乜?
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 fskaren2002 於 09-4-7 15:19 發表
咪話" the page cannot display" !!!
咁請問有咩新upload咗呀?

你用firefox定IE?  另外,關唔關active x 事?!

update野: 家長資訊站算嗎?

相今晚再check,前晚就記得沒有新upload.  不過我係k2,你地k1的我check不到.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 aquarius828 於 09-4-7 17:09 發表
係度, 恭喜OO個囡囡拎咗個學業獎,好叻丫!

我仔仔就無獎啦, 其他家長呢? 不過, 我都好開心架, 因為仔仔琴日有主動同我講, 學校有頒獎丫, 不過佢無份咁喎 , 仲話邊個邊個拎咗咩獎囉!

...

多謝先.  樂樂大個仔左又成熟左又叻左,又同我(真係我)玩得好癫,friend黎架.  

多日不見,一上黎就爆料,快d爆多d.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 cuttygirl 於 09-4-8 02:03 發表
今晚上到了,去check吓啲相,都係去到年宵左右的活動,好心急想看50週年慶典的相,還有頒獎禮(雖然只是前天的事), 我知這幾個月老師們一定忙到發瘋,光是採排,已花了不少時間,中間還有家長會、小一又耍收生..... 我都好佩 ...

o甘夜(早) 睇波牙(足球)
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 cuttygirl 於 09-4-8 02:03 發表
上年K1都有,今年家長日都無派....係時候要儲多啲證書啦

o甘,下學期尾實派返俾你
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 cuttygirl 於 09-4-9 01:52 發表

咁你囡囡有無派証書呢? 上年是在家長日由老師連埋啲
assessment report 一齊派,但今年就口頭話比家長知,
我仲以為會在頒獎禮時一齊比......

沒有派發証書,與你一樣家長日口頭話比家長知.

沒有所謂把,全部証書下學期尾實會派回給你.

(不用緊張,我往年的親子新年物品勞作奬也是下學期尾才取回的.)
我是藍的
錯錯錯
我是男的

NatMom,

相信囡囡是入讀IS吧,因之前有留意o下o個面的forum, "間中"都見到你.  

祝福你們
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 ct2006 於 09-4-22 17:10 發表

請問各位媽咪

宣道收左我個仔仔,請問各位媽媽,宣道英文堂是否真的很短時間,是否真的不是太注重英文?同埋d老師係咪真係好有愛心?多唔多親子活動?學校與家長注唔注重家校溝通?

心急媽咪上 ...

黎緊插K2定 讀K1?

英文堂是否真的很短時間  -- 見仁見智,相比sjc是肯定的. 但計埋學券就慳了六七倍學費. 一個月多幾千元洗. 各有千秋.

其它問題的答案也是肯定的.

我試o下幫你call d 媽媽俾意見.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 ct2006 於 09-4-23 14:29 發表
點解你會知道我將宣道同sjc比?
...

現在才回是否太遲 (標準香港人藉口-好忙).....最心痛是愛得太遲.....(差遠左,返返黎)

因為我曉讀心術! (笑)  因我click入了你的個人資訊!

決定了讀宣道未?交了校服書簿費未?
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 ct2006 於 09-5-15 12:37 發表
呢個星期六我會交校服書簿費

歡迎加入宣道的大家庭.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

沒有學返的日子-悶

我地傳統的下水禮勢必取消.

如果畢業禮結業禮有得延期舉行都還好.

哩排興薪火相傳,連帶我地d同學都係-近排俾我發現阿女d數學勁左o甘多,如6+6=? 7+7, 8+8, 9+9, 10+10, 10000+10000, 20000+20000,50000+50000都曉,原來她在校車內被師兄師姐傳功,有幾日仲有功作紙添,到黎緊的學期睇o下佢曉唔曉o甘樣幫返d師弟妹先.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 BOYSTWINSBB 於 09-6-22 15:33 發表
沒有學返的日子-玩到癲
在家玩到不知幾開心, 每次        打電話回家都係笑到傻傻地, 除咗做功課之外…..

講個感動事件比你地聽, 話說有一晚食飯時, 大孖突然同我講 : Mami 我唔要做BB啦! 如果唔係你會好辛苦!  ...

童年時逢開窗便會望見會飛大象 但你罵為何我這樣失常..........
我是藍的
錯錯錯
我是男的

私校!  考阿.  直資! 都考阿.

張沙紙就幾靚喇(仲有獎學金攞真係嚇一跳).
睇埋到時面試表現啦.

我個女能夠自己洗頭沖涼去厠所了.  去街不用跟我入男厠喇.

有冇家長俾小朋友讀E-<<-no-pi>>  maths架,話說:Maths不騮都係學校+自己教的,仲有加上校車的師兄師姐(尤其其中一個師姐),打左個底都唔差架,好厚架喇我覺得.  原本本來冇諗住出去讀課外maths班的,不過因h1n1關係有其它興趣班取消,最後報了這個近幾年口碑很好,對小朋友來說很生動有趣的英文數學興趣班.  鞏固她的邏輯及運算.  到時無論in學校好(短線),點都好,有d幫助.  仲有就係依家好多centre好似都做緊某些優惠,大概便宜半個月至一個月,如你地有興趣,記得問問間centre.  再唔係pm我or o係度研究o下都得.

上左三堂炸,繼續鞏固我以下數據:
自己教事倍功半有時得四分一tim, 我d教材都好生動架:(,
人地教就事半功倍.  信得我過不如交換教. 大家慳唔少.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 ABCDFamily 於 09-7-23 01:35 發表
哎!Profile 都未做起添,要努力d嘞。唔知呀仔女最終駛唔駛分開小學呢?

我地都未做.

分唔分開讀,相信到時有四分一至一半(好似少少亂up+dd癈話o甘)機會控制在你倆手上.

我女和你女見面時間少了大大半,到現在問她最FRIEND邊個--排名仍然在三甲位置. 交情真係好深厚,尤其o甘細個計.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 金毛B媽 於 09-8-25 11:51 發表
好久沒有上黎喇, 我2個小朋友, 9月一同上宣幼上午班, 請多多指教

我阿仔返開下午班, 請各位多多照顧新同學 " 匡匡 " 喇 :funny:

阿女話一定會關照阿新同學!

另外, 補祝金仔生日快樂!
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 BabySum 於 09-8-24 22:05 發表
請問有冇宣道家長的小朋友是搭5號校車呢?今年換了人,你哋上車時間有冇大改變?

已幫你CALL 人,不過我識得的沒有人坐5號校車.

其實屆屆都梗有D出入,開頭個月出入可能仲......
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 BOYSTWINSBB 於 09-8-27 16:34 發表
Hi all:

嘩嘩嘩 ! 獎學金都比你攞倒, 呢個世姪女真係抵讚:excited:

你講個 E-...maths, 我在書展都有了解過, 但個sales
話如果你學緊公文數好好地就唔好轉, 咁我地無再想,
但公文數真係好機械化, 我都覺得悶: ...

其實個個都抵讚,她比較幸運吧.

益你喇,我教你兩個,你教我一個.  果效相信好過自己教自己o個個.  我d教材O K o架! 我曉的全部傳授哂俾佢地;你記緊替我搞掂她的家政播,搵個時間針針佢(幾認真).
我是藍的
錯錯錯
我是男的
‹ 上一主題|下一主題