用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2010-2011入宣小來講講吧!
樓主: shwamy
go

2010-2011入宣小來講講吧! [複製鏈接]

原帖由 shwamy 於 10-7-20 11:53 發表
my daughter is in 1B. She said the teachers of the summer course are very nice and she loves the school very much.  I am looking forward to seeing you P.1 mama!

我女都係讀1B.  宣幼畢業.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

金毛B媽 & haloha818:

如兩位平時叫開囡囡英文名,
而千金一齊出現的場面相信會很有趣.

haloha818:
我想我大概估到你阿女係邊位.

ABCD family:
他們亙相幫助就好了!  今天做sit-up也是一對.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 金毛B媽 於 10-7-21 15:28 發表
現在分左班, 是否9月都是讀番呢班呢 ?

昨天聽阿女轉述老師話遲o下會唔同.

現在我地B班好似有27人.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 金毛B媽 於 10-7-22 13:39 發表
我個仔昨晚出左院啦, 休息埋呢2日, 星期6, 可以返學呀

好o野,星期六見.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 haloha818 於 10-7-22 09:50 發表
OO記:

Hello,請Check PM!

頭先明明pm reply左你,但隔左o甘耐再check返都係沒有record,真奇怪! pm reply多次先.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 poonsline 於 10-7-27 00:03 發表
各位, 你地好
迎新日那天, 校長提過有個phonics 工作坊, 如無記錯是 27/8, 但我手頭上的資料無提過, 你們有冇資料提供呢?

有,小一新生通告第一號(第九項)小一適應日:
八月二十七日(星期五)上午八時至十二時,各生請穿著整齊校服,準時到校.  (歡迎家長同時出席在禮堂舉行之"英語拼音家長工作坊")
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 poonsline 於 10-7-28 10:20 發表
我仔是備取生, 迎新日前一日先收到電話, 唔知係咪office 既小姐比漏咗呢?! (只有一張插班生通告, 他不算是插班生呃!?) 沒有 "小一新生通告第一號", 可否email給我 [email protected]
...

email 了兩個pdf files 給你
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 queen.mouse 於 10-7-29 16:40 發表
double,
我知你係譚太對嗎? 呀囝而家等緊消息, 待有好消息再向你們公報。
fung fung ma

你抽到支好簽,如俾我就唔換!
我是藍的
錯錯錯
我是男的

double bass 低音提琴:

剩係帶支弓週圍走幾爽!

個個見到件野咁大件唔多人學,競爭小.  容易出現乜后果你地話喇!

當然,個細路有冇興趣學或者肯唔肯學都重要.

我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 queen.mouse 於 10-8-3 13:57 發表
OO記,

我嘗試開過音統處網頁比呀囝聽吓低音大提琴d聲音, 希望佢會喜歡, 但佢立即耍手兼擰頭,  我諗管樂會比較適合佢多d, d好嘢留比其他小朋友la,  Thanks!
fung fung ma ...

你開多幾首solo o既佢嘆麻!

D BASS 潛到入海(枱)底個FEEL 都唔錯.

BASS 都有BASS 好聽同可愛之處.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 shwamy 於 10-8-4 11:26 發表
小女說昨天音樂老師駡1B班同學是"笨蛋",I cannot believe.  希望她聽錯吧!

我女都讀B班,冇聽佢提過播.  睇落她幾HAPPY 吖!
我是藍的
錯錯錯
我是男的
‹ 上一主題|下一主題