用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思INTERVIEW
go

啟思INTERVIEW [複製鏈接]

回復 2# vanilbun 的帖子

hi vanilbun,

may i know if you apply pn or k1, it's because my daughter will attend the interview for pn but she doesn't know how to speak yet except baba mama etc? thank you very much.

回復 4# kristinecheng 的帖子

kristinecheng,

thanks for your reply, 其實呢個星期六阿囡先啱啱足14個月, 用手bye bye佢一定做, 因為想走人 (haha)

不過嘢就估佢唔會講,因為係陌生人面前佢會shy 啲啲; 但一定會係度傻笑, 心情好都會follow instructions, 但有時又特登做錯, 上次interview 問佢where's your nose, 佢會point to her ear + 奷笑; 跟住叫佢wipe / clean the table / toys 又做, tidy up 又唔做不特止, 仲即刻將個basket啲玩具倒晒出離(做相反), 好似想整古我哋咁
睇吓今次有冇運la

阿囡就星期六in 帝堡城啟思, 不過唔知am full 咗未, 等我到時問吓先; 不過6299想阿囡返全日, 我最想係康傑, 但冇咁就有得in, &聽人講都好多人報, 今日am & 全日都full 咗, 我怕冇位收阿囡, 細b都係差少少

回復 13# wendywong410 的帖子

wendywong410,

多謝你啲資料呀, 我想問吓, 一個家長可sit後面, 咁另一個有冇得入課室呀?

回復 14# vanilbun 的帖子

vanilbun,

多謝定你先, haha, 不過我都唔知會唔會讀啟思(如果真係收), 因為佢pn 唔駛學英文, 好似差少少

回復 17# clarinetlala 的帖子

唔好意思,我相信AM同PM內容都係一樣,不過啟思以中文為主,聽講好似PN唔駛點學英文,咁我覺得唔係咁好,因為平日啲屋企人都只係講中文,我又唔想佢咁細個人仔到星期六,日都仲要去學其他嘢,& main reason is I am lazy, haha

原帖由 wishwong 於 11-1-24 12:40 發表
大家IN成點呢??

我估唔到有咁多細仔去interview呀
係我個組, 冇一個bb可以follow instruction 去做動作, 我個囡仲係唱goodbye song 時去推chair, haha, 我估個分得pass / fail 之後就跟出生月份收生卦, 因為我眼見好似個個bb表現都差唔多咁, 有啲嘢做到, 有啲嘢做唔到; 好快就有result, 祝大家好運!!

原帖由 puffy0305 於 11-1-24 14:16 發表
剛剛收到電話..收左我囡囡讀P.M. PN, 星期5之前要交留位費...

puffy0305,

wow , 恭喜 咁快收到通知嘅?請問你個小朋友in邊間啟思&邊個月出世?

回復 32# wendywong410 的帖子

wendywong410,

恭喜

請問你係唔係上個星期六in? 咁快知結果? 你仔仔幾多月出世呀?

星期六收到信la, 係waiting (as expected)

回復 39# wishwong 的帖子

封信好似冇話am定pm waiting, 但就有話lamtim pm 仲有位, 但我覺得報馬鞍山啲人應該唔會去藍田

回復 48# clarinetlala 的帖子

clarinetlala,

請問你個小朋友in邊間啟思? 感覺上好似有幾間易入啲, 有啲就難啲

我個囡係11月bb, in帝堡城 - no offer

so far, 我知think唔得, 因為佢哋打返電話話只可以apply 1 間, 但收咗報名費就冇得refund, 仲冇埋啲stamps 添

至於啟思, 帝堡城唔收, 但佢哋封信話lamtim仲有位, 所以我估佢哋係有connection, 但就唔知可唔可以apply多過一間

原帖由 wishwong 於 11-2-11 13:13 發表
其實可唔可以APPLY多過一間..佢地中間有冇聯繫..唔會俾多過一個OFFER同一個小朋友既呢??
‹ 上一主題|下一主題