用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 今年升中派位是否有問題
go

今年升中派位是否有問題 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

我覺得係band 1 生太保守,
沙田夠位給band 1 生,
但我女同學第一輪已揀胡忠。
沙田好多直資,
band 1 尾果D學生都費事煩。

[ 本文章最後由 ZZdaphne 於 08-7-10 23:09 編輯 ]

醒目開學勳章 王國長老

原文章由 LLMUMMY 於 08-7-10 15:10 發表
有朋友在教中學, 今年派位令學校很頭痛, 有band 3學生竟然可以派入英中, 這是出生率下降的原因

都有可能,
少了千幾個。

醒目開學勳章 王國長老

原文章由 connie1214 於 08-7-10 14:48 發表
有個朋友個仔今年升中,成績 band two尾中
or band three 頭. 自行都係揀中中, 但不收, 竟然攪珠入左英中 cheng wing chee, 我近期系book度睇到很多錯配, band one派band two or three, band two 派band one.
以上講 ...

你個朋友個仔會唔會係我個女嘅鄰班同學????????

band2,入左cheng wing chee.

醒目開學勳章 王國長老

QUOTE:
原文章由 ZZdaphne 於 08-7-10 23:07 發表
我覺得係band 1 生太保守,
沙田夠位給band 1 生,
但我女同學第一輪已揀胡忠。
沙田好多直資,
band 1 尾果D學生都費事煩。
可能令千金同學仔家長冇上嚟睇!有位家長各區分析%!異口同聲勸家長填表不防進取些!(band 1)

minicat

好左我有聽書呀!!(你們的資料)

[ 本文章最後由 ZZdaphne 於 08-7-11 16:35 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題