用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問如果邊緣人選基崇好嗎?
樓主: 水星媽媽
go

請問如果邊緣人選基崇好嗎?   [複製鏈接]

你邊個校綱?玩得自行就要預埋統一, 因為唔知邊個有機會中, 全部要等7月放榜。基崇又是否你喜愛?要不要offer真是好睇你覺得適合與否?

呢個遊戲痛苦在此, 有直資收可以鳴金收兵, 輕鬆等開學,津校就要等7月, 如果到時不理想, 就要去叩門。

我會選直資, 不會等津位, 如果亞仔有直資收, 我會去注冊, 可惜是亞仔至今一個offer都無,

成績好就易叩門, 我朋友早幾年叩門, B2仔派位碌左去B3尾, 見佢叩門連B3頭都叩唔到, 幾煩, 最後係要識人事先搵到間B2學位。

其實我都識人去年陳喇畢業, 佢父母都係話學校只著重精英班, 其他班老教得好HEA, 讀書風氣唔好

CKMmama 發表於 18-3-10 13:54
我係崇小用家,剛收到通告沙崇校長將於9月過檔基崇,唔知會否有助提升基崇呢?

...
家長聽完後可否報料上來,我暫時不是基崇註冊生,只得一個waiting ,但都想知道下之後學校有什麼轉變。

其實,沙崇和基崇兩校現在有什麼不同呢?在成績?在言境?發展?

我都係等緊waiting, 信裡說4月前通知, 是否過了4月無通知就一定無機? 定係學校過左4月後如有人取消學位, 都會再CALL WAITING?

咁樣是否4月後就要一直等到放榜音樂椅才再奏?

叩門是要再申請還是學校會從新再call waiting ?
‹ 上一主題|下一主題