用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 09年已獲取錄的IK1入黎交流
樓主: ylliu
go

09年已獲取錄的IK1入黎交流 [複製鏈接]

hebe ma,

希望你個新工人快d來到, 快d輕鬆d.

想問下明天返學, 要不要帶書包呀?
原帖由 chickenwing2006 於 10-5-14 13:41 發表
jacob ma,

牙有擦架 .... 係無做個本 record lor , miss 又無問我拎 wor

而家無左 aunty , 真係日日都甩哂碌 .... 暫時無 miss 到校車都好叻架啦 !

希望新工人快 d 到啦

...

我知, 每年1月都有玩具展架.

原帖由 曦Hei媽 於 10-5-14 14:33 發表
Jabco ma , hebe ma.

我唔係響史丹福學,佢之前係出面學緊!
刷牙紀錄,我都有比miss choy,但唔係個個禮拜有貼貼紙law!
你工人幾時到呀?係噃全日班係咪真係之前交咗信唔駛再交嗰張通告ga,我交咗,miss choy退番比我!我驚miss 咗!
...

hebe ma,
唔該晒, 我打去學校問校車點安排, 佢要我問司機, 打去問司機佢又話等so生安排, 晏d會電話通知, 但就一直無電話來, 都唔知係唔係照舊. 你咁講我就放心啦.

e...全部都無心心工作紙? 點解jacob有得派返來架? 奇怪, 唔通miss tsang佢地自己安排佢地做架.
原帖由 chickenwing2006 於 10-5-15 00:38 發表
jacob ma,

天日番學一切照常 , 著校服 + 咩書包 .... 校車就跟無興趣班既時間 !

hehehe........到時我再通知大家.
原帖由 chickenwing2006 於 10-5-15 00:35 發表
marco ma,

係呀係呀 ..... 到時記得問 jacob ma 拎入場 pass 啦 , 佢 hb 次次都有擺 counter 架 !   我地 d pass 都係佢比我地先去到咋

natalie ma,

應該係$1450/10堂, 依架有優惠-300, $1150/10堂, 都唔錯.
原帖由 chuchu_ 於 10-5-15 11:22 發表
Hi Jacboma,

我想問係史丹福學swim 要幾多錢架一個月, 點計呢. 因為我唔知now 市價, 我有個朋友個fd 教swim的, 係私人教, 我想比較下個價錢唷. ccc thanks
希望每個小朋友學左swim後可以有一個強壯既身體啦,^^

...

好呀......一起去掃貨
原帖由 曦Hei媽 於 10-5-15 14:36 發表
JACOB Ma, Hebe ma,

好吖,到時預埋我!我哋一齊去掃貨!多謝先!

macro ma,

太多野睇了, 我都未完全睇晒, 打算都係6個星期半日班.

希望macro快d好返呀!
原帖由 曦Hei媽 於 10-5-15 14:41 發表
hebe ma, jacob ma, chu chu,

你哋諗到幫小朋友報咩暑期班未呀?我依家諗緊報7月半日班,8月報全日班,但仲諗緊讀咩?畫畫有2款,都唔知報邊個好?你哋諗到未呀? ...

不如你打去問下, 睇下仲有無得試
原帖由 chuchu_ 於 10-5-16 17:04 發表
jacob ma,

都ok wow,最正係包埋入場費, 因我朋友教個個私人教練,教兩個小朋友,就每人150元,但就要我地搵地方同埋包埋佢入場費囉,就教兩個小朋友only,史丹福幾多個了朋友一班架?我都仲諗緊私人學好,定係搵上面好似史丹福好~?我見你個blog都見 ...

hebe ma,

玩下先, 如果hebe中意當然報了.
jacob昨天玩完好開心, 又有進步, 不過沖涼又唔肯沖頭, 驚到自己話唔學游水la, 瀲c.
原帖由 chickenwing2006 於 10-5-16 01:40 發表
朗 ma,

$ 115 / 堂都 ok wor , 睇你 blog 第一堂好多野玩..... 如果 hebe ok 我都想報比佢玩下 , 星期六會同埋 nic nic 去試 !

我地最近去福建中學個度唔 g 有無你去呂明才甘正呢 ??   同埋昕昕都有係青衣史 x 福 ...

當然好la, 到時我通知大家.
原帖由 chuchu_ 於 10-5-16 17:05 發表
HAHAHA, 等我面皮厚d 問句,到時可唔可以預埋我一齊去掃貨呀hee

本本媽,
唔該晒呀, 下星期一一定交表.

原帖由 corriatai 於 10-5-20 14:56 發表
jacob ma,

要快手d報, 今日番完ywca, miss yip話佢好多校外生既fd已經交晒表  

hebe ma,

咁快呀, 我仲未收到呀. 我遲過你交信應該都係waiting架啦.
今日只係收到下學期要交的書簿雜費通告.
原帖由 chickenwing2006 於 10-5-20 23:03 發表
jacob ma , marco ma, natalie ma,

我想問下你地今日有無收到 memo 呀 ??

我地轉 full day class 我入左 waiting 呀 ??  c 啦 , 要唔要問下 miss choi 點 handle 呢 ?  要唔要寫信去再求情呢 ?

仲以 ...

hebe ma,

我都係咁諗, 半日k2仲平過k1天.
原帖由 chickenwing2006 於 10-5-20 23:44 發表
jacob ma,

真係唔 g 咩樹 .... 上星期六問 miss choi 仲講交哂 memo 交哂信無問題架 , 今日又整張甘既 memo 話 waiting !

不過阿 q 去諗,  10/11 學卷當 $ 1400 / 月 .....  半日係 $ 1,000 咋 , 全 ...

我都係報半日班, 趕住今日交左了.
原帖由 曦Hei媽 於 10-5-24 09:00 發表
Hebe ma,

我都收到memo呀!我仲以為hebe得添!依家都唔知點算,其實waiting list都唔知有無機!

hebe ma, jacob ma, natalie ma,

係呢,你哋報咗暑假班未呀?我諗住今天交lu,揀咗半日班!

...
‹ 上一主題|下一主題