用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼潛playgroup
go

幼潛playgroup [複製鏈接]

醒目開學勳章

如果你無其他嘢好玩.. 都ok嘅
但係如果時間唔好, 就唔值!

我同個仔一歲時上過~ 唔值咁多人爭住上囉!

醒目開學勳章

原帖由 wclara30 於 09-7-7 10:36 發表
WHY after one year old is not good ar??

基本上市面有好過佢~ 平過佢, 又唔駛爭嘅選擇

上幼潛, 係玩玩具, 然後吹唱歌仔, 再大小肌肉訓練, 然後又玩玩具!
一個鐘入面有20min係玩玩具, 加3個活動

講唱歌, 佢d歌好難聽 (唔啱音嘅廣東話) 建議鍾意唱遊嘅就join kindermusik
大小肌運動..  都ok嘅, 不過我覺得上打正旗號train大小肌嘅pg好好多! e.g. Sam Sir
因為仲會教埋家長點揀玩具, 小朋友有某d問題點教.. 專業過幼潛d姨姨喎!

最最重要嘅係~ 唔駛排隊排親c!

醒目開學勳章

原帖由 mianyang_99 於 09-7-7 14:05 發表

都唔係呀, sam sir 都要排隊至有得上家.

起碼唔駛朝早5-6點出門口.. 去TST排隊嘛!

醒目開學勳章

原帖由 mianyang_99 於 09-7-7 14:17 發表

咁就真係太crazy啦.

我識嗰d媽媽, 真係晨咁早去排隊, 咁先攞到心儀時間地点上堂呀! 次次報名日都有超過50人排隊架!
所以我先覺得唔值! 又唔係平喎~ (其實有d貴添!)

醒目開學勳章

原帖由 MAMAMEEE 於 09-7-7 21:18 發表

而+改進不少. 郵寄, 然後抽籤.

icic~
我落後喇!

醒目開學勳章

原帖由 mianyang_99 於 09-7-8 10:15 發表

恐龍媽, 咁sam sir覆左你未呀, 下期返幾點??

未呀~

會所又唔敢開班, centre又無乜位~
悶c人喇! 阿仔一日話要上pg呀!!!!

醒目開學勳章

原帖由 MAMAMEEE 於 09-7-8 20:55 發表

會所話會係九月再開班...原來未必成事架?

咁我又未知.. 只係summer 乜pg都無.. 超無聊!
9月開學 .. 我地未必上喇! 10月開始讀柏c呀~

醒目開學勳章

原帖由 ILBC 於 09-7-8 22:47 發表
kerkermui, as you said Sam Sir is good at teaching fine/gross motor activities.  Can you give me more detailed info about him?  Where is it?  As my daughter's fine/gross motor skills are not in good p ...

check this out..
http://www.cdcentre.com.hk/course_content9.html

醒目開學勳章

原帖由 MAMAMEEE 於 09-7-9 19:14 發表

Not really.  They also offer course for BB below 20 months.  You have to call them for the details.  Quite a no. of recommended mom joined them since BB was 1.

yes~

醒目開學勳章

原帖由 蛋撻 於 09-7-10 16:05 發表
請問連續參加數期動腦又動身playgroup的媽媽,每期玩的活動都不一樣嗎?

90%導具唔同
但係目的可能差唔多
e.g. 串珠仔 ~  有唔同嘅串珠, 每一期都可能串一次, 但係導具未重覆過~
‹ 上一主題|下一主題