用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山的媽咪入嚟交流下經驗呀!
go

馬鞍山的媽咪入嚟交流下經驗呀! [複製鏈接]

醒目開學勳章

3間可以.. 問題係邊3間

醒目開學勳章

原帖由 陳皮爸媽 於 10-5-27 10:43 發表
有無媽咪係會報九龍塘d幼稚園??

我家大公子响九龍塘讀緊N班.. 都有報其他兩間熱門嘅K1

醒目開學勳章

原帖由 陳皮爸媽 於 10-5-28 11:51 發表

kerkermui,
我只唸住比佢係mos康傑讀n,夠近, 之後會interview 其他九龍塘k, 你報左兩間熱門嘅K1, 都收左仔仔??

其實當年都係報咗康傑同呢間only

係呀~ 兩間都收咗am

醒目開學勳章

原帖由 陳皮爸媽 於 10-5-31 09:39 發表

kerkermui,
可不可以告訴我仔仔家下讀邊邊間?
仲有邊2間收左佢??
(其實我有少少後悔, 早知一早去kln tong報n, 唔駛而家咁煩來緊講邊間k)

阿仔讀緊劍鳴, 因為佢有N班, K1會好難入, 所以當初都考慮過一輪, 最後唯有辛苦多一年.. 另外收咗嘅係SC/KV

醒目開學勳章

原帖由 karenkkl 於 10-6-2 17:19 發表
Hi, 我都係馬鞍山人, 仔仔係07年9月出世, 宜家讀緊康傑N班, 到9月會出九龍塘讀K1, 個人認為康傑真係一間好好既學校, 宜家真係有d唔捨得, 當初都有煩惱過讀康傑定出九龍塘讀 K1 (康傑近, 無學卷, 九龍塘出名, 有學卷, ...

我當初做哂校服買哂書俾個仔插班讀康傑.. 不過因為豬流感所以無返過學
想講, 康傑d書一d都唔淺, 英文readers同KM一樣, 再加外國英文課程連網上resource! 中文數學都唔會比KM淺, 以無學卷計, 佢收得算平, 區內算深架!
‹ 上一主題|下一主題