用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 急:請教上年劍鳴N升K1情況
go

急:請教上年劍鳴N升K1情況 [複製鏈接]

醒目開學勳章

放心啦.. 有d小朋友喊成個月架!

第一輪係有30% waiting, 不過聽講有d都會等到有位 (其實真係waiting 嘅, 同班主任傾吓, 可能幫到手架!)
因為唔係個個升到班, 搞到個個報其他KG, 好多去咗KV/GH/SC 架
所以放心啦... 開學時.. 一半舊生, 一半新生!

醒目開學勳章

原帖由 mousegirl 於 10-9-14 21:55 發表
多謝你嘅回覆

咁我想問大概幾時知結果
其實除咗升k1之外,令我最擔心係我個小朋友返學後脾氣好似差咗好多同成日好易喊,情緒唔穩定

...

我個仔舊年都要足兩個月先正常番呀! 佢地性緒化咗, 自理能力倒退, 係必然嘅事! 呢d老師會盡量安慰同幫忙, 始終佢地仲細, 响學校..真係好小事就變樹熊架!

邊d小朋友收/waiting, 記得大約11月中出, SC/KV交留位費前~ 所以你最好都報幾間KG.. 到時真係好想留低嘅又唔好彩waiting.. 咪同老師講聲, 多d溝通, 表視吓誠意囉~

醒目開學勳章

其實都唔係好清楚佢地睇乜~
我個仔坐唔定, 開學時做樹熊做咗一排..  收咗
elmolly個女, 唔同陌生人講嘢, 老師用咗好多時間先搞得掂佢 .. 都收咗

GH新校, 好多嘢仲幾亂, 無得同其他學校比.. elmolly仲處於: -->calm down -->   --> calm down 嘅階段
唔好再刺激佢喇

醒目開學勳章

原帖由 ellen_l 於 10-9-16 14:45 發表
hello smallpigbb, kerkermui,
我舊年都有睇過你哋既post, 又問咗好多問題......可惜KM 有收我個仔, 放咗係waiting list.....

好羨慕你哋呀 !

我想今年再接再厲, 但係似乎K1主要係收n1 學生, 睇嚟機會好微.  請問 ...

其實我覺得收新生嘅數量比我預期多
但係點多.. 都係約60個 (一半) 咁2千幾人報, 好多其實係漁翁.. 我建議你如果真係好鍾意KM, 不如幫小朋友做份portfolio.. KM會睇架!
btw, 你識填份問卷嗎???

我自己都唔知佢揀d咩學生, 不過如果面試時唔夠"獨立", 相信會差d

醒目開學勳章

原帖由 lion_2009 於 10-9-16 18:00 發表
btw, 你識填份問卷嗎??? >>吾好意思, 我都諗住幫我囡囡報今年n1架, 但吾係好明你講份問卷, 應該留意d咩呀?? Thanks

I think I answered this in another thread recently.. but cant found it now..
give me some time =P

醒目開學勳章

原帖由 kerkermui 於 10-9-17 08:52 發表

I think I answered this in another thread recently.. but cant found it now..
give me some time =P

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2233885&extra=page%3D6

醒目開學勳章

原帖由 ellen_l 於 10-9-17 11:17 發表
恐龍媽萬歲 !    等我返屋企睇下舊年答到點先.

唔駛咁誇張嘛~

其實同KM嗰份唔係幾似.. 但係答問題嘅原則差唔多
如果遲d你有題目嘅.. 可以再大家研究研究一吓!
‹ 上一主題|下一主題