用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 下個星期得10度,比唔比小朋友返學好呢? ...
go

下個星期得10度,比唔比小朋友返學好呢? [複製鏈接]

醒目開學勳章

當然要返學啦! 未試過咁凍出街咁試吓囉!
無問題架!

醒目開學勳章

原帖由 brrbaby2007 於 10-12-13 10:29 發表
我想帶我b去北海道玩雪tim

我早幾年去北海道 , 零下15度橫風橫雪, 一樣有2-3歲嘅响戶外玩!

醒目開學勳章

原帖由 bee918 於 10-12-13 10:45 發表
羽絨背心邊到有得賣呀? 穿係底衫出面定係校服出面架?

得10度我會比隻bee著多一條長褲同埋羊毛底衫打底.

我見過國貨公司有

醒目開學勳章

原帖由 dogdogling 於 10-12-13 16:03 發表
咁我係咪好變態哩?個仔未夠3歲就帶佢去零下幾度嘅地方玩。
好想問樓主你10度駛唔駛返工?如果你小朋友第日大個同你講,天氣凍,唔返工/返學你係咪又由得佢?需知道你而家做乜都係小朋友嘅model,你既思想行為會影響佢既 ...

哈哈~ 連d稀客都要出聲!
dogdog呀~ 邊個好似你咁, 年年去日本玩呀?!

醒目開學勳章

原帖由 MusicTV 於 10-12-13 17:49 發表
感謝各位的回覆!

我提出這問題,只因為這一兩個月天氣不穩定,小朋友要長期聞氣,如果唔係就不停地咳同喘。

感謝1511同pandabonita的意見!我諗真係我自己先最清楚!謝謝! ...

如果小朋友有氣管問題 (我個仔都有氣管敏感) 試吓食fish oil呀! 我個仔食咗半年, 暫時無返發
另~ 就嚟有三九天天炙做.. 第一日係22/12, 要做3次, 連續做3年效果最好!
你搵吓屋企附近有無得做啦~ 我都係今年第一次book 俾佢試吓!
仲有 (好長氣) 學游水!!!! 阿仔游咗半年喇..
加油呀!
‹ 上一主題|下一主題