用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind am classmate
樓主: kwokwotin
go

Keen Mind am classmate [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 simonwong724 於 09-9-5 00:23 發表
劍嗚有無英普班?學生會升什麼小學http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=69&cb=12345611&n=a084433c?

劍嗚有無英普班?(k1-k3)
學生會升什麼小學http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.p ...

你去學校website睇睇, 有晒答案!

醒目開學勳章

原帖由 bosco媽咪 於 09-9-7 17:30 發表
我啱啱收到miss wong電話喇,原來我bosco都有喊,而且老師話佢好燥,尤其一關房門,好似想走即刻去開門.但到做勞工時就坐定定.希望大家bb一齊適應喇

我都收到電話喇!
miss wong話恐龍仔算喊得多嗰個.. 喊吓停吓.. 諗諗吓又喊.. 見到小朋友走得, 佢又喊~
估唔到平時唔係好扭計唔多喊鍾意自己玩嘅人仔會變咗做喊包!

就係因為無同恐龍仔講bye bye, 搞到我第一次照u/s見到細b都唔係咁開心, 成日掛住個傻仔!

希望聽日好d啦!

醒目開學勳章

原帖由 elmolly 於 09-9-7 23:23 發表
都要讚下個女, 放學佢同曉琦一齊出黎, 老師話兩個都無喊. 之後馮老師打電話比我話佢仲識攞紙巾比同學仔

有無讚返Andrea呀?
恐龍姨姨都覺得Andrea叻叻! dino弟弟就無鬼用喇!

醒目開學勳章

原帖由 gbgsum 於 09-9-8 10:05 發表
今天湊阿囡返學時見到好多小朋友都喊哂不肯入學校,阿囡亦不例外.希望喊的日子很快過啦!

真係聽見到心痛死!

老公今日返到學校同佢响校園裡面行吓, 講吓耶穌睇吓花花.. 個傻豬已經喊喇!  後尾到入去時, 見到咁多隻手拉佢入去仲慘叫! 不過老公話阿仔無即時喊, 希望佢堅強d啦!

老公話, 見到好多小朋友喊哂唔要返學, 有人唔願著圍裙, 有人唔要入大門, 更有小朋友唔願落車!!!

陰功豬咯~

醒目開學勳章

原帖由 elmolly 於 09-9-8 11:29 發表

一放學見佢無喊已經即刻讚佢喇.

做乜咁話恐龍? 喊都好正常姐, 可能係星期五佢無喊你對佢expectation高左!

好難話係expectation高.. 因為佢一路都唔係喊包類, 唔係扭計怪.. 所以真係無諗過佢咁陰功.. 諗吓諗吓又喊! 仲識俟個頭去miss度! 做樹熊! 一定嗲到d miss暈哂!

醒目開學勳章

恐龍仔今朝退步咗.. 唔肯出門口返學, 唔要爸爸送要媽咪 (但係媽咪唔順路~) 跟住又要auntie! 最後俾auntie跟住出門口先收聲!
返到學校又喊過!

唉~
小朋友們~努力加油呀!

醒目開學勳章

原帖由 bosco媽咪 於 09-9-9 21:24 發表
今曰亞仔上校車已喊,以為上堂都會但老師話佢已经適應緊.另今日有事發生就係講故事嘅時候亞仔太曳曳爬上D方形圓形墊上跌咗落嚟仲整到個額頭紅咗.返到屋企見佢無事先安樂D咋mouth:" /> ...

無事就好喇!

醒目開學勳章

原帖由 bosco媽咪 於 09-9-12 00:27 發表
THX.我會試吓.或者只係放學先坐校巴,唔知會唔會好D呢?

I think it will be much better.  

I am leaving home earlier for my boy since Thursday... much better!

醒目開學勳章

原帖由 elmolly 於 09-9-15 00:24 發表
同學仔, 請問你地有無影印手冊? 幾點落風球先要返學?

唔駛咁緊張啦~ 11點落3號, 3號都未駛返

醒目開學勳章

原帖由 HimHim小BB 於 09-9-15 00:51 發表
得70%可以升上K1咋?  我都要揾定學校了!  我個仔唔知係唔係好驚個校車保姆呢?   一見到佢就狂喊, 馮老師話我個仔又在校車上嘔, 可能係喊得太厲害, 不過在學校就無喊喎!  真係頭痛~~!

...

聽講舊年定前年嗰班係
不過學校今年又好似話唔會咁喇!
其實應該會有學生轉校.. e+諗住報定2-3間, in吓當攞經驗, 要交留位費先再算

醒目開學勳章

原帖由 Smallpigbb 於 09-9-15 11:13 發表

我個朋友親身交咗form報K1去KM,收form時校務處已經同佢講咗話只收大概30-40% o既外來生,所以我睇我o地今年可以留底o既學生大概都係60-70%學生喇。

話唔定想走嘅都有30-40%呢?
我知當中一定有人想入SC先啦! 我有個舊同學都話會報SC, 入到就轉! 我就睇到有學校收就再從新諗諗.. 到底阿仔鍾唔鍾意呢度~
咁當然, plan B又要繼續進行..

醒目開學勳章

原帖由 elmolly 於 09-9-16 21:49 發表

好叻喎

唔記得, 你係咪c班? 有朋友仔起c班老師又係無call. 馮老師今日5點就打比我, 佢話我個女ok所以唔會成日打比我. 我問埋佢升k1 d野, 佢話11, 12月左右就會有通知. 不過問佢機會大唔大, 佢就即刻好官腔 ...

你個朋友同你傾傾吓收線, 就係miss wong call呀!

Miss wong話呢隻嘢好乖.. 好乖.. 好好記性 (其實係佢教嘅嘢一早識哂~) 係怕羞d囉!
仲有, 老師提我帶件外套仔..

醒目開學勳章

原帖由 Ina 於 09-9-18 21:06 發表
我都發現佢係咁呀! 佢係男仔黎架麻, 咁嗲點似樣呀!

我嗰件都越嚟越嗲! 特別係最近抱少咗(呢幾日無抱過~)佢就越痴我! 見到我就唔要爸爸, 搞到我連陪佢搭車都慳返!
煩人!

醒目開學勳章

原帖由 Ina 於 09-9-18 21:22 發表
"chi" 你咪好囉. 我個B自細就"chi"佢daddy多D.... 我不知幾hurt....

可惜我無褔消受.. 要保住個細嘅呢!

醒目開學勳章

係喎~ 你地會唔會join家長義工呀?
我想呀~ 不過咁嘅身勢.. 都係唔好喇!

醒目開學勳章

原帖由 Ina 於 09-9-19 21:40 發表
恭喜你喎! 預產期係幾時呀?  

我都諗緊. 但我驚我未必可以放到好多時間响學校....  

多謝~
EDD係出年4月, 希望事事順利啦!

醒目開學勳章

原帖由 elmolly 於 09-9-24 08:54 發表

係呀, 個手字都唔係易(比起"一", "田"果d), AB配對果頁我真係覺得有d深

對恐龍仔嚟講, 難度最高係要佢乖乖填顏色!
畫手仔時第一隻都ok, 第二隻就不停咁郁.. 畫完又係唔填色! c6鬧咗佢一餐.. 不過呢個仔超硬頸, 話唔畫就唔畫!

又一次同隻c6唔同教法.. 咁佢就唔好恨個仔痴哂我唔要佢啦!

醒目開學勳章

我多數俾木顏色, 都試過crayon, 會實色d
我嗰隻唔俾捉手仔喇!
:;pppp:

btw, 無諗起可以用間尺添!

醒目開學勳章

我都學你地問呀仔同學仔個名..
幾次, 次次都係婷婷, 國笙(佢自己!!!!), tou-tou (sorry 恐龍媽d中文好差) 問佢有無himhim  (我舊同學個仔), 佢話叫俊him 喎~ 不過我估一班應該唔止一個him him

醒目開學勳章

原帖由 elmolly 於 09-9-25 09:34 發表

我用crayola三角形果隻蠟筆, d色都好實架.

嘩, 用埋間尺咁pro既

我盒三角crayola玩到玩唔到喇!
‹ 上一主題|下一主題