用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 86
go

油塘小學加油站 - part 86 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Morning !!

又開新part ,你哋真係傾得好快呀.

醒目開學勳章

好呀, 唔該你及come .  加句多謝.

yanma係公司籌到好多行山經費呀, 我都未開口.  之後仲有童軍獎卷同小童群益會獎卷

原帖由 lky2008 於 09-1-13 09:41 發表

雪雪:

我呢個week會同COME COME交收呀!我俾埋cash 同埋mask呀COME COME再轉交你丫!

醒目開學勳章

lanlan, 唔好意思, 睇唔到.

你得閑先啦, 唔急住著的, 仲有大把你哋D姐姐的二手物資著.

原帖由 龍舌蘭 於 09-1-13 10:13 發表

雪 : 睇睇~~~  妳唔等使我就唔去搵了. 等得行係屋企帶出來先.  

醒目開學勳章

我仔女返來啦, 咩都話好容易呀, 唔知成績點呢.

佢哋明天放假呀, 可以瞓到太陽出.

我佬話佢OK, 今晚hotpot,但我又唔多想去啦, $$$$$$$$$$$$
啱整好部電視用咗我一仟大銀呀.  補習社 $2500.-
星期六又要同家人食飯, 亞爸生日, 新年.....

原帖由 come爸嘩 於 09-1-13 11:33 發表

今日都幾凍, 明天仲凍1-2度呀

醒目開學勳章

好叻呀.  

請問大家你哋的小朋友考咗時事未, 出咗咩題呀 ?

原帖由 mandy_lee 於 09-1-13 11:45 發表
阿婆打來阿女100米跑NO. 1

醒目開學勳章

復咗, 唔該.

原帖由 ccbeauty 於 09-1-13 11:50 發表
雪, please check pm.

醒目開學勳章

我都係24孝媽咪, 我仔昨日問, 幾時有得再hotpot, 但係屋企整太麻煩, 咁涷天要洗咁多嘢.

原帖由 多利是 於 09-1-13 12:03 發表
雪文

我地都好like hotpot, 今年99提早23團年, 咁我同佬&囝囡講, 不如我地自己24/25團年, 我問阿囡like食乜, 叫佢講, 我煮比佢食, 佢話' hotpot 囉' ...

醒目開學勳章

我去apita無出到血呀, 又話衣物 30-50% off, minnix的羽x都只是八折.

去咗playlord, 見D  boot三折呀, 好鐘意咁, C啦, 長boot定短boot好呢.

又話慳錢

醒目開學勳章

底色唔同色都唔得

今日仲同come  傾電話, 佢話佢哋學校話時話唔准其它色, 但天氣涷時, 著其它色都無人出聲, 包括紅色.  我囡有件深green, 我仲想博下加.   而家我仔個件有個小小超人, 睇下可能幾時又會俾人出聲加拉.

原帖由 funbabyhk 於 09-1-13 14:41 發表
我仔話, 學校叫佢唔好著羽絨返學 wor, 因見到件褸底色是黃色 wor
雪文,  如果你要買, 要買全件是一樣的色呀

醒目開學勳章

我無留意呀.

KY, check PM 1 min later please.

原帖由 lky2008 於 09-1-13 14:35 發表

Vertical Club有冇折呀?

醒目開學勳章

一定睇到加, 因係胸口位.  不過好細個公仔

原帖由 lky2008 於 09-1-13 14:53 發表

可能睇唔到呢?mouth:" />

醒目開學勳章

唔係 12度咩 ???

原帖由 funbabyhk 於 09-1-13 14:54 發表
我就話唔驚喇, 只不過是著幾日 je , 10度以下先著咋嘛.
我叫仔拉晒拉鍊, 拎走頂帽, 咁....應該見唔到裡面是黃色啩

醒目開學勳章

佢未嘈我都想咁講呀, 得唔得加.  我可以挨到都唔想買多件

原帖由 lky2008 於 09-1-13 14:57 發表

學校再嘈,我會同學校講,屋企得1件down jacket咋!冇$買多幾件喎!係咪涷都唔俾著丫?涷親邊個負責呀?

醒目開學勳章

我囡喊住話老師會記過.  

原帖由 funbabyhk 於 09-1-13 14:59 發表
我都係咁話, 之但係阿仔唔肯著

醒目開學勳章

我諗住用油漆筆油咗佢

原帖由 多利是 於 09-1-13 15:01 發表
貼個校章落去囉

醒目開學勳章

我都無yellow form.

原帖由 funbabyhk 於 09-1-13 15:04 發表
c  ...上次?   好似只有行山通告&贊助表格囉

醒目開學勳章

真加, 係儀容不整齊

原帖由 lky2008 於 09-1-13 15:07 發表

醒目開學勳章

check PM please.

原帖由 ccbeauty 於 09-1-13 15:10 發表
你已入咗旅, 係舊生, 我果份yellow form 係要填d個人資料.....

醒目開學勳章

你哋咁講, 我要唔要打電話去學校傾下呢, 當反應吓囉

原帖由 lky2008 於 09-1-13 15:41 發表

返學係求學啫,又唔係從軍,駛唔駛咁strict.

醒目開學勳章

傾咗啦, 都係個句,學校的規則, 不得通融

原帖由 lky2008 於 09-1-13 15:52 發表

我贊成!
‹ 上一主題|下一主題