用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 86
樓主: lky2008
go

油塘小學加油站 - part 86 [複製鏈接]

醒目開學勳章

lanlan, 其實我同你差唔多加. 深有體會. 上星期開會後, 我都發現點解咩都係我出聲, 所以老細唔多鐘意我, 其它人EQ好過我好多, 最多睁大眼晴來表示, 之後都唔會有咩意見.

各位我要做嘢啦, 你哋傾啦.

KY, pls check PM.

原帖由 龍舌蘭 於 09-1-20 11:02 發表
雪:
槍打出頭鳥, c的, 就係我呢d啦...

醒目開學勳章

美人, 星期六最後你點解決問題同你的工人呀 ?

原帖由 ccbeauty 於 09-1-20 11:20 發表
雪/lan, 講得難聽d, 笨人出口, 我都係咁ga, 成日俾人擺上枱

醒目開學勳章

'大盛' ..............

原帖由 funbabyhk 於 09-1-20 11:21 發表
我地出來食 dinner.
好似是 '大盛' or 'hotpot' ?

醒目開學勳章

我想知加

原帖由 funbabyhk 於 09-1-20 11:52 發表
我都唔鐘意聽 lee d, 成日會凝住凝住

醒目開學勳章

你地真係好幸福.

我哋呢D, 只有你俾佢哋, 點仲有入袋呀.

我仔今年生日, 無人俾利是呀, 講真 $20.-都好, 利是利是嘛.

原帖由 Jerry豬媽咪 於 09-1-20 12:25 發表
其實我都叫99唔好直接比太多$$對仔女, 佢成日幾百咁比個仔, 個女見到又話要, 話唔要, 又比2老鬧, 話比少少$$ d細路仔返學買野食喎....講真我而家都費時話唔要, 費時比佢地話, 太多我會同佢地儲落bank度.......

...

醒目開學勳章

所以做人唔好比較, 一比較我又感到自己辛苦命啦

原帖由 stitch_katty 於 09-1-20 12:37 發表

所以有時我都覺我奶奶係幾好, 唔係因為佢比$$我女, 係暑假時, 我奶奶比左2封利是我老公, 原來佢記得我8月生日, 叫我老公到我生日時比我, 當時真係幾感動架, 話晒我都係後輩, 佢唔一定要咁做的. ...

醒目開學勳章

KY, 我買咗條窄牛啦, 但唔係最窄, 深牛仔色.

醒目開學勳章

$200.-呀.  佢仲有D 30-%毛的針織減到 99元, 我又見有purple樽領, 心思思又想買

呢個我仲未買呀, 今日都同come講.  

我部機要再reboot, 閃啦.  

原帖由 lky2008 於 09-1-20 14:23 發表

HOW MUCH?好丫!大富大貴嘛!!!
加件黑TOP,著對柒皮HIGH-HEEL,好靚架

醒目開學勳章

補充, 我都係uniqlo買的.  佢有     BLACK 登芯絨PANTS咩 ??                                                                        
原帖由 lky2008 於 09-1-20 15:02 發表

今日我著緊,加條UNIQLO的BLACK 登芯絨PANTS。

醒目開學勳章

我都係del我講的嘢啦, 多唔該你都del引文啦.

醒目開學勳章

原來錯咗最多係填充 in , on , to .  唉.....我無同佢温

醒目開學勳章

呢個一定會,等總成績出來先.

我一直認我的要求高加

原帖由 Jerry豬媽咪 於 09-1-20 15:48 發表
雪雪, 要求不嬲都高, 如果我係你, 我會獎勵佢地ar....

醒目開學勳章

我都係del我講的嘢啦, 多唔該你都del引文啦.

原帖由 多利是 於 09-1-20 15:49 發表
唔係瓜? 85分全班第2, 應該係分卷出得深啦, 我會好happy架~  數學100分, 仲要係弱科, 更加happy啦~ 求學不是求分數麻...

怪我多口..我覺得你對d囝囡要求真係好高....

...

醒目開學勳章

呢個正正係我好少做的.
如果我係你, 我會話佢听山外有山, 人外有人.  唔好同俾自己差的人比, 要比就要同叻的比.

我每次返屋企睇試卷就去指錯先,等佢明白自己點解錯, 下次要注意D咩.  錫就留返平時啦

好似我老細咁講, 要投入時投入, 要抽離時就抽離, 唔啱就要閙, 閙完出來離開現場就要抽離, 大家又係平時咁有講有笑. 我感到佢講到幾好, 放入我的仔女亦一樣, 我閙完一樣咁錫佢哋加.

原帖由 hoganmama 於 09-1-20 16:06 發表

我多數係多讚賞多鼓勵, 但我而家有d confuse 到底係咪應該咁? 我仔而家係有d hill 張, 以為自己好叻, 因佢叻過同佢一齊玩果2個同學仔

醒目開學勳章

Morning !

fun : 今日咁開心呀, 開始放假啦.

come : 我記得將卡入信封啦, 你叫人來攞啦

原帖由 funbabyhk 於 09-1-21 09:18 發表
早晨!!

我 e+ 在家中

醒目開學勳章

我收到件啦, 但係你份件未封好, 俾人開咗睇到晒呀.

我都好多嘢未執, 雖然考完試, 但日日返去都係咁忙, 寄望新年後會好D, 我仲係未開始睇trouble呀.

原帖由 stitch_katty 於 09-1-21 14:47 發表
我返到屋企啦.....見倒D野真係唔想執

醒目開學勳章

真係慘....., 物咁唔小心呀.

原帖由 funbabyhk 於 09-1-22 09:45 發表
尋晚俾工人激 c, 佢幫大仔剪手甲, 剪到入肉呀 (2隻手指), 阿仔事後先叫痛mouth:" />

醒目開學勳章

come : 昨日試配衫, 條窄 牛我無一對boot係可以塞入去的.   不過我都係唔買boot住先啦, 可以穿高跟鞋, 都OK.

我又忙啦......

醒目開學勳章

sorry, sorry.

check PM please.

原帖由 龍舌蘭 於 09-1-22 10:30 發表
喂.....................
阿雪忙到o甘..............年廿七了呀...........
有冇人幫手問下佢呀 ? 我冇左佢tel no....
‹ 上一主題|下一主題