用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 87
樓主: lky2008
go

油塘小學加油站 - part 87 [複製鏈接]

醒目開學勳章

我仔做TSA, 我就感到好多完全無教過的, 要小朋友做.  根本都唔識

原帖由 ktmami 於 09-1-23 11:17 發表
hoganma,

星期三果份英文工作paper, 亞囡完全唔識做 佢追唔到進度

醒目開學勳章

我哋呢頭唔係呢.  我9點15分出去, 10點先返來呀. 長期咁點掂, 有人坐門口睇住加, 難保有日唔出聲.

原帖由 funbabyhk 於 09-1-23 11:20 發表
我頭先出開 KT , 見有好多貨 bor

醒目開學勳章

俾個网址我再去check, 唔該.

原帖由 funbabyhk 於 09-1-23 11:24 發表
我上網 check ga, 我張卡 d 分會1月底到期.
有可能申請卡時不同時間, d 分有所不同啩

醒目開學勳章

佢想要邊款 ??   我想要最細個個拉的, 但睇怕無咩可能, 咁向住返工bag出發先.

我仔同學仔媽咪好勁呀, 換咗一個 500個印花的大旅行bag囉, 仲要換多個.

原帖由 funbabyhk 於 09-1-23 11:27 發表
唔知我家姐仲差幾多個印花先換到袋呢?

醒目開學勳章

我都係第一批申請加.  但係佢店里個架機, 係write 31/1過期, 但cs話可能佢部機未update 到

原帖由 funbabyhk 於 09-1-23 11:24 發表
我上網 check ga, 我張卡 d 分會1月底到期.
有可能申請卡時不同時間, d 分有所不同啩

醒目開學勳章

我仔女呢排只借漫畫同小說

原帖由 hoganmama 於 09-1-23 11:36 發表

我地就多數隔個week 去借中英數各2本睇, 另學校訂daily 7 睇lor

醒目開學勳章

我仔都好鍾意恐龍.
佢話想大個去研究恐龍>> 咁想做考古學家都唔錯

原帖由 Jerry豬媽咪 於 09-1-23 11:53 發表
亞仔only借漫畫同恐龍 ga 書, 佢話想大個去研究恐龍....

醒目開學勳章

fun : 考試前我睇我仔去過一次個网, OK加.

我係話英文紙個D, 唔係做网上.

原帖由 funbabyhk 於 09-1-23 12:16 發表
雪文, 你地上到 tsa  網站? 我地成日 login 後, 猛等..等..等上次假期試過等了大半日
會唔會我地攪錯了次序?

醒目開學勳章

我佬太多電話啦.  而家手頭有三部. 都唔知要咁多做咩.

原帖由 多利是 於 09-1-23 11:48 發表

cm concept 睇個隻電話, 男人用係幾好..影相像素唔錯, 雙卡雙號, 仲係 touch screen, 聽歌都ok架..$$又平. 但我老公...係5會用呢個牌子架啦~

醒目開學勳章

我去飲茶啦.

KTMA,我帶咗個大陸的葯盒俾你睇, 我用得幾好的. 你今晚提提我, 我通常會失憶的.

醒目開學勳章

我返來啦, 飲茶好多人呀, 點心又耐.....

原帖由 stitch_katty 於 09-1-23 13:57 發表
下午唔可以成日上來啦, xx出出入入, 整公司d野.....

醒目開學勳章

咩油呀 ??  粟米 ?

我明天希望有時間去康康啦

原帖由 funbabyhk 於 09-1-23 14:54 發表
我返來喇.
頭先去了百佳買油, 好抵
$69.9/4 支 (@900ml) 送 1 pack 公仔麵 + 1 支 300ml  x欖油

醒目開學勳章

fun & come : 你哋初幾返工呀 ??

我呢幾日睇下做嘢好囉, 上來都無人傾計

醒目開學勳章

等我話返俾我媽听先, 唔該

你哋放晒假, 我點算呀, 會悶爆.

原帖由 funbabyhk 於 09-1-23 15:23 發表
粟米 or 芥花子油同價.
得百佳先平, 惠康好似賣 $79.x  

醒目開學勳章

啱同Hin_bb 傾緊電話, 提到你.

原帖由 龍舌蘭 於 09-1-23 15:32 發表
hi~~~
今日xx話可以早收工... 約4點到啦.......

醒目開學勳章

me too

原帖由 多利是 於 09-1-23 15:35 發表
雪文

你放幾多日? 我放紅日 only~

醒目開學勳章

我又未買

uote]原帖由 funbabyhk 於 09-1-23 15:43 發表
祝大家: 新年進步!  開開心心!  身體健康!  心想事成!

今晚中六合彩 [/quote]

醒目開學勳章

新年快樂 !!

原帖由 龍舌蘭 於 09-1-23 15:44 發表
收工去買六合彩啦~~~
各位bye bye~~~~~~~~~~

醒目開學勳章

25/1才返, 星期日. 明天諗到都好多嘢做, 真係時間唔夠.

原帖由 funbabyhk 於 09-1-23 15:48 發表
雪文, 你明天返大陸嗎?

醒目開學勳章

29, 30/1有無人想見hin_bb加, 佢可能過來揾我lunch, 人多的話, 可以飲茶. 不過呢頭揾位好難.
‹ 上一主題|下一主題