用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 給派了理想中學的家長
樓主: 霖霖B媽咪
go

給派了理想中學的家長   [複製鏈接]

醒目開學勳章

霖霖B媽咪 發表於 12-7-10 23:44
各位家長,

恭喜大家派到很理想的學校, 非常戥你們高興.  亦知道部份家長更希望可更上一層樓去叩再高層次的 ...

唔好意思, 我諗我係属于想再上一層樓的家長.

但係我們由小三開始已留意個間中學, 三年來為了符合它的要求, 去努力.  可惜都是因為運氣不好而失敗, 可能和它沒有緣分, 不過我們都係交了叩門表, 算係還了心愿, 而且份叩門file俾了不少心機去做.  我是呢個愿因, 不知其它人點諗.

不過其實最緊要平常心, 入唔到未必不是好.

黃巴士  me too.  發表於 12-7-12 11:57
woodst  如果成功更上一層樓的話, 已派的位便可放出比叩門, 無問題  發表於 12-7-11 10:08

醒目開學勳章

我都係唔明點hold住二個位呀, 有無人解俾我聴

orangebb  會唔會係派位派咗去A, 然後叩B成功, 但係一直拖到限期最後一刻前(打個譬如2-3日)先通知A呢....  發表於 12-7-12 14:35
htts  我無呀!  發表於 12-7-12 14:14

醒目開學勳章

htts,  我叫人解我聴呀,唔係叫你荅有無

htts  知道版主, 我眼花  發表於 12-7-12 14:29

醒目開學勳章

htts 發表於 12-7-12 14:34
It's very simple.  Let say you go to 2 schools for applying for "knocking door" places.  If both of ...

明白了, 謝謝.

醒目開學勳章

我如收到offer, 9秒9坐的士去報到.
‹ 上一主題|下一主題