用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2011年9月升小六既媽咪入來CHAT 吓!
樓主: hw1115
go

2011年9月升小六既媽咪入來CHAT 吓! [複製鏈接]

醒目開學勳章

yahoo, hotmail, 公司都check 咗啦, 未有信wor.

你唔好 我啦, 啱我心諗, 我係BK無登出個人e-mail wor ??
唔通你係版主 ??

不過而家估到七八成你係邊個

原帖由 CrabPincers 於 10-7-13 15:24 發表

WAHAAAAA你check 左email 未者? 你check 左未知law

醒目開學勳章

唔使客氣, 大家都係唔想浪費. 賣又賣唔到幾錢, 我又無時間交收.

原帖由 kuromima 於 10-7-13 15:23 發表
真好, 昨天把之前的書執咗出嚟, 想睇吓會吾會可以比到人
今天上來, 見到呢個留言, 真有用..

謝謝分享

醒目開學勳章

仲未有信wor?????????????????

開估啦, 又唔PM, 又要send e-mail,搞到我心惊惊

原帖由 CrabPincers 於 10-7-13 15:24 發表

WAHAAAAA你check 左email 未者? 你check 左未知law

醒目開學勳章

Bingo

原帖由 CrabPincers 於 10-7-13 15:35 發表

check yahoo 啦, bk short short地, pm 都可能收吾到啦

醒目開學勳章

煲冬瓜

原帖由 kuromima 於 10-7-13 15:39 發表
請問PTH 是什么課? 體育嗎?

醒目開學勳章

多謝多謝

原帖由 CrabPincers 於 10-7-13 15:43 發表

吾係見到你, 都吾會入黎留甘多腳毛..........

醒目開學勳章

今朝我食份早餐飽到而家, 唔知係唔係精神興奮, 無晒胃口 ??

醒目開學勳章

我仔一返到屋企立即要求我開電腦俾佢打機了

醒目開學勳章

啱食完份美心芝士扒三文治, 好味

醒目開學勳章

忙忙..........有時間再復

醒目開學勳章

係呀, 早餐食太飽, 搞到lunch只是扒咗少少飯就倒咗, 浪費.

我收六點.

原帖由 hw1115 於 10-7-13 17:32 發表

您沒有吃 lunch ? 就收工 la.

醒目開學勳章

我部電腦上咗密碼, 佢開唔到的. 我話等我返屋企先開俾佢哋玩, 咁我可以控制時間嘛.

佢哋唔會知咩叫適當分配時間加, 由小學一年級勞氣到而家啦.

你囡大個生性D.

原帖由 CrabPincers 於 10-7-13 16:23 發表

甘你有無開?
我覺得, 要適當地分配時間law
我個女, 依家會自己看書, 做一陣功課(中學果d 暑期功課, 本數學就黎做晒), 之後再看補習老師要佢看既reader

之後就開機上facebook

我已經決定, 依家開始, 吾再做黑白天 ...

醒目開學勳章

各位早晨

醒目開學勳章

我昨晚同今朝俾我仔激到生蝦咁跳呀,而家 唔好問我咩事, 我唔想講, 總之係好勞氣.

醒目開學勳章

我無, 所以佢不受控制不受控制

原帖由 givemehug 於 10-7-13 23:52 發表
我見d同學家長響呢個暑假己經狂谷補習班啦mouth:" /> 開始懷疑自己俾佢地做果d夠唔夠呢

醒目開學勳章

我今日入親子王國好慢好慢.........你哋會唔會咁呀 ?

醒目開學勳章

收到啦, sorry未復你.

都OK啦, 不過退步咗要加油D.
我無去升中睇呀, 得閑都要多D 時間look look.
呢排理財更加少去.

原帖由 hw1115 於 10-7-14 12:21 發表

NO. SPEED OK LA.

但係家庭理財那邊,我用唔到pm,
您昨天有沒有收到我pm ?

醒目開學勳章

HW : 升中個到有咩topic好介紹 ?

醒目開學勳章

我哋P3就去考啦. 不過今年我無報英文, 報咗數學和科學.

原帖由 hw1115 於 10-7-15 11:58 發表
HI, Shirley73a & 杰杰 mama,

澳洲國際聯校學科評估

您地學校P.4就去考啦?
我地P.5 才有得考.

醒目開學勳章

杰杰媽 : 沙田崇真好嗎 ?  我鐘意佢交通方便, 千禧校舍

原帖由 杰杰媽媽 於 10-7-15 15:13 發表
入學校個網,校外比賽個PART就睇到邊D學生攞過D咩獎,只有5/6年級既名

你地學校算係讀書型學校,我仔唔岩讀,佢一定唔係讀書第一個類,做阿媽既就係知佢讀書唔得,咪搵其他野俾佢LOR
(呢代做人阿媽真係頭都痛,都唔知日日 ...
‹ 上一主題|下一主題