用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2009年入讀九龍塘朗思LN~~請進
go

2009年入讀九龍塘朗思LN~~請進 [複製鏈接]

請問朗思畢業的學生通常升那些小學?
咁係朗思讀的學生的英文口音native 嗎?

原帖由 chanbdaddy 於 08-11-15 22:39 發表
我個B現在讀THINK的LN,來年會讀UN了.有問題可以大家研究下.
我都可以講下我B的情況.如果是說學英文,我覺得THINK真係VERY GOOD.我個係仔,講嘢比較遲,不過你同佢講英文基全上UNDERSTANDING好好.識簡單英語對答,自己唱A ...

Chanbdaddy , 如果你有升小學報告/資料, 可否PM 或 email 給我?
thanks !

原帖由 chanbdaddy 於 08-11-16 10:52 發表
我記得去年升小學是有報告給家長的,等我搵搵.不過kln junior是很喜歡think的學生的,就是因為他們的英文好,所以口音方面我諗唔需要擔心(我仔咁細我亦好難話佢係咩口音).

...

請問LN 是否 2year old  class?
如果係,Think 都收左上午班, 我剛問過,2009年只收共 33 個位, 約20個係上午, 其他是下午,

其實我的睇法同你一樣, 佢地英文應該好,但校舍真係舊咗啲...我老公都是這樣說...不過就有操場...

咁你地仲有冇其他想入的學校??

原帖由 bowrisvanessa 於 08-11-17 00:19 發表
我個仔仔都收咗上午班, 其實我都考慮緊個校舍問題, 真係舊咗啲!!但我都聽過啲媽咪講朗思教English好好.  另外見個forum啲媽咪好buy啓思(只係藍田啓思收咗), 攪到我都唔知點好??

請問各位知不知道九龍塘朗思會收幾多 ...

其實劍鳴, 朗思和樂基你地點睇.? 各有什麼優點呢? 點解一般人都好似認為樂基和劍鳴比較好? 點解呢?

原帖由 bobobooo 於 08-11-17 12:26 發表
我囡囡都收左係上午班呀,睇黎大家既concern都差唔多,最早時候我都係打算只係報下think (kln tong), 當然victoria、keen mind、pre-school收佢就最好。但而家眼見啟思(kln tong)都千幾人報名之後都唔敢唸喇,亦發現think ...
‹ 上一主題|下一主題