用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 09年已獲取錄的IK1入黎交流
樓主: ylliu
go

09年已獲取錄的IK1入黎交流 [複製鏈接]

哦,又幾好.起碼校車費都唔好貴~,咁我要唔要自己搵蘇生呢,OR我填左FORM會跟校車佢地會再聯絡我呢?

係呀HEBE媽呀,我想問呢,你NOW仲有無做BALLET義工媽媽架,因為我打過返學校留言想問,如果上BALLET堂換衫時,依家咁凍咁會點做,同埋係咪都仲係著件BALLET DRESS 跳呢,係咪好凍,O.....因Natalie佢剛好返,我怕佢又凍親,但又搵唔到老c問,so好擔心唷,希望今晚返黎唔好唔舒服唷~~~

原帖由 chickenwing2006 於 09-11-19 22:16 發表
natalie ma,

如果真係 2 個都要番工, 甘真係番學校玩下仲好啦 !  我打算番第一個 week , 第 2 個可能去 macau 玩下

仲有呀問左 uncle so , 車費係平時既除番 4 個星期甘計 , 而家我 $ 800 / 月 .... 番 ...

你地講到體操咁好玩, 我都忍唔住幫natalie報左12月份,希望佢都likelike啦..呵呵~~~

原帖由 basicjanny 於 09-11-27 12:57 發表
平d平d...... 就好囉.

昨晚問返jacob返體操班好唔好玩. 佢話好玩, 見到cash同本本. 跟住仲做左d拉筋動作(坐係地下打開雙腳身體向前扒), 又不停打跟斗, 勁搞笑.
...

Hi Jeff 媽, 

校車方面會有人聯絡你架啦, 如果無既,你可以call下mr. so. 架, 我本身都想choice 小話劇架,但我老公話佢唔學都古靈精怪都好識做戲啦wow.呵,so我幫佢try  左中國dance ,因佢好like dancing~~  hee

原帖由 jollyshandy 於 09-11-27 14:33 發表
我幫呀Jeff 12月報左精英小劇團呀, 第一次返課外活動, 請各位小朋友多多睇住, 唔該唔該, 哈哈.

校車方面是否有人會call 我?
或是我應找誰問 ?

呵呵, 係呀. 今日阿令返學校睇仔呀,哈哈,你係邊樹見到佢呀~但我老公今日lunch都想去睇natalie,佢去校務處問邊樹係錫安堂,個staff唔比佢去睇呀, 佢好失落,佢話close哂門,佢睇唔到架啦~~我既mail :
[email protected] 真係唔該哂你 HEE~
等我今晚問下隻natalie豬仔先..呵

原帖由 chickenwing2006 於 09-11-27 15:08 發表
natalie ma,

你好呀, 今日我係學校見到阿令呀 , 原來佢真係幾令架

仲有我影左 d natalie 既相, 你比個 email 我比番你啦 !!

仲有多得阿令幫我搵番個手袋, 混亂中比其他試食 lunch  ...

Hi Hebe 媽, 

Happy New year~~
natalie 佢now 返畫班同中國dance, 佢話佢好鐘意呀,so 你可以幫hebe 轉呀,我問佢最like 邊樹,佢話佢like drawing than like 中國dance, 再問佢like 唔like ballet, 佢話唔like -,-, 佢之前都好like , 忽然轉左軚, 我本想比佢try 下英語體育班, 但唔知玩乜,本想又比佢try個個故事班,但又同中國dance撞期,so我又keep 住上返below schedule:

Mon: 中華小墨寶 (想轉英文體操班)
Tue: 畫班
Wed: 中國dance
Thur: 體操班  (想轉中華小墨寶)
Fri: Ballet

原帖由 chickenwing2006 於 10-1-14 03:23 發表
macro ma,

好耐唔見你既

我星期 2 睇 tvb 好似見到你呀 .... 原來你係甘 pro 既 office 架 ?? 好勁呀

新一期 2 月既興趣班你報左未呀 ??
我想改一改比 hebe 呀 ....
mon 紙 x 土
tue 畫畫
wed  ...

HI JACOB 媽,

我同NATALAIE 同爸 爸都會去旅行架, 到時見~~

原帖由 basicjanny 於 10-1-21 13:05 發表
你地去唔去親子旅行呀?

HI HEBE 媽 & MACROMA ,

我有份做文化日義工呀, 好開心唷, 到時見啦, 你地係咪做下午呀, 之前打比我叫我做早上, 但我早上請唔到假.SO 問佢做下午OK唔OK, 佢話無問題, 之後會有人打比我WOW> (在等電話中)....到時見啦~~~

原帖由 chickenwing2006 於 10-1-23 01:55 發表
jacob ma, macro ma,

我都想去 .... 不過 hb 想唔跟車, 自己彈性 d 入去玩 , 我最想入去摘 strawberry lor

macro ma,

2/11 有咩義工, 我唔 g 有無報到呢 ??  係唔係通告上面寫定咩呢 ?? 可能我 ...

HEBE 媽,
我地都唔跟車架, 但唔知到時natalie 識唔識路ccccc

原帖由 chickenwing2006 於 10-1-23 01:55 發表
jacob ma, macro ma,

我都想去 .... 不過 hb 想唔跟車, 自己彈性 d 入去玩 , 我最想入去摘 strawberry lor

macro ma,

2/11 有咩義工, 我唔 g 有無報到呢 ??  係唔係通告上面寫定咩呢 ?? 可能我 ...

HAHA, MARCO MA & HEBE MA,

仲有我呀,但我呢排真係忙到嘔白泡.旅行返黎後日日都
ot, 真係做到傻傻下,  haha.
我等緊jacbo ma黎講下觀課後感架..
natalie 呢排成日叫我返school 睇佢上堂呀,又叫我去做故事媽媽,話佢d classmate會好鐘意我呀,其實你地知唔知依家仲有無得做故事媽媽架呢,因我見個囡好期待我返,所以好想滿足下佢.
好似呢兩日d 家長觀課,返到home又話邊個媽媽黎左,邊個爸爸黎左,問我點解唔去-,-
我想問懇親會係咪6月23號呢?

hebe媽,
日日都忙到嘔.遲d 有時間call back 你呀,仲要還返本”正”book比你 thanks

hi, marco ma,

有呀,我有join 懇親會表演呀
你入去IK1H  既topic 睇下,我剛post 左heehee

原帖由 曦Hei媽 於 10-4-22 13:26 發表
chuchu, hebe ma

係呀,阿仔都係咁問我,話見到邊個爹哋,媽咪去睇佢哋上堂,又係問我點解唔去!唔知幾時先有片睇呢?

係呢?你哋有無同小朋友join 6月個懇親會表演呢?

...

HI, HEBE ma,

please call me ar, i cannot find you hahahah~~~~

原帖由 chickenwing2006 於 10-5-15 01:50 發表
jacob ma,

不如天日問多一次 driver 啦 , 今日放學時架校車 driver 講天日跟番 12:40 上車 !  

不過我都想番去做義工 , 有人睇細佬仔 ... 番去 8 下都好

工作紙真係唔 g 咩 , 不過 macro ma 同 miss cho ...

Hi Jacboma,

我想問係史丹福學swim 要幾多錢架一個月, 點計呢. 因為我唔知now 市價, 我有個朋友個fd 教swim的, 係私人教, 我想比較下個價錢唷. ccc thanks
希望每個小朋友學左swim後可以有一個強壯既身體啦,^^

原帖由 basicjanny 於 10-5-14 13:09 發表
hebe ma,

刷牙紀錄, 都係睇下小朋友做唔做到日日刷2次牙, 唔好食太多零食, 刷牙手冊上寫星期一交俾老師, 咁我都係跟住照做lor, jaocb好驚唔刷牙我唔俾tick佢.

史丹福個度, 應該會有人call你架, 會唔會唔見左呢?
...

o..一班得12人返學, 真係好少人呀, 希望個個小朋友都身體健康啦~~

原帖由 chickenwing2006 於 10-5-15 23:54 發表
macro ma,

唔水擔心 .... 今日我地個班番既人加埋都無 12 人 , 好多都無番呀 !

同埋今日無野教 , 全日睇 vcd + video 甘咋

macro ma,

聽到你講macro好返好多都提你開心呀,希望我地兩隻小b 快d 完全好返哂啦~我今日去覆診,e生都話可以比natalie mon 返學, 但我仲十五十六中.佢又話想返,又見佢無哂樹.無發燒,無running nose,無red dots了, 係仲有少少咳.都十五十六中~~~

hebe媽,你地班有5個人轉全日呀, 唔知我地h班有幾多呢,下次八下先~~其實出年係咪得一班全日班only, 係咪都係一班30人呢?你知唔知呢, 學費4750(未扣學卷),咁扣左就3550左右啦,咁包唔包埋佢地既lunch架,要唔要再自費呢?仲有早上校車會幾點上車呢, 如果好似返與趣班咁早..就暈了~~

原帖由 曦Hei媽 於 10-5-16 12:49 發表
Jacob ma,

macro仔病啦,唔係我都會去學校同佢玩,我都仲諗緊半日定全日!

今日見佢都精神返好多,玩返咋。多謝你哋!不過醫生叫macro休息吓,星期一都唔好返學住喎!

...

jacob ma,

都ok wow,最正係包埋入場費, 因我朋友教個個私人教練,教兩個小朋友,就每人150元,但就要我地搵地方同埋包埋佢入場費囉,就教兩個小朋友only,史丹福幾多個了朋友一班架?我都仲諗緊私人學好,定係搵上面好似史丹福好~?我見你個blog都見jacob玩得好開心咁hahah, 但對上星期試堂時natalie 又係唔太舒服,so 又無去諗,今個星期又唔舒服又無去試,所以沒有了機會-,-

原帖由 basicjanny 於 10-5-16 01:17 發表
natalie ma,

應該係$1450/10堂, 依架有優惠-300, $1150/10堂, 都唔錯.

HAHAHA, 等我面皮厚d 問句,到時可唔可以預埋我一齊去掃貨呀hee

原帖由 basicjanny 於 10-5-16 01:21 發表
好呀......一起去掃貨
‹ 上一主題|下一主題