用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖方済各面試考什麼?
樓主: Janicelobby
go

聖方済各面試考什麼? [複製鏈接]

醒目開學勳章

圏answer 不用寫字算不算筆試呀?

原帖由 MB媽咪 於 11-10-3 16:27 發表
教育局好似從上年開始不准考筆試

醒目開學勳章

有無人知大約In幾耐呀?

醒目開學勳章

so far 今個星期見5間暫時都無撞....... 算好彩
係Sat 10am SFA & 12:30pm RC會趕些,
希望趕到.........

女仔咁多好學校選擇,
可能上天已幫你囡囡安排了一間更好的學校呢
大家努力........

原帖由 cutebear123 於 11-10-3 22:08 發表
Qoo_pooh, Your son apply so many schools woo..  So far, any clash?  For my daughter, no apply SFA and RC as I am worry to clash.  Actually, I feel a little sad for not applying RC.

醒目開學勳章

我覺得口試其實仲難, 7-8張paper全部要即時口答
若用paper, 起碼小朋友可以睇清楚問題同答案先答,
但用口答, 即連睇多一次題目/答案都無機會
所以我估一定係SFA最難考

原帖由 headmama 於 11-10-6 01:03 發表
口試, 有的問數學加減數.

醒目開學勳章

現在個個小朋友都好叻......
唔出深D可能分唔到叻同唔叻呀~~

原帖由 BB成長期 於 11-10-6 11:48 發表
題外話....不知是不是大勢所趨...現在考的小學愈來愈深.  小兒已考了三間, 他回覆說沒有問過...........what is your name, where do you live?  可能此些題目學校覺得太easy了. ...
‹ 上一主題|下一主題