用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2006出世, 選小策略, 請大家分享下呀..
樓主: JOJA
go

2006出世, 選小策略, 請大家分享下呀.. [複製鏈接]

醒目開學勳章

Library唔會通知你,
你自己去返登記的圖書館取便可了

原帖由 cpcog 於 10-11-30 09:58 發表
When will the library send the cert normally?? We hand in the book before June but we still can't get anything!

醒目開學勳章

我仔仔都係下年考小學,

不過佢係大仔

現在考小學好似要識18般才能, 唉.....

醒目開學勳章

cpcog,
恭喜你小朋友考到心儀的小學
請問你可否分享一下考小學的準備和心得
原帖由 cpcog 於 10-11-30 10:23 發表
really?? Thanks for telling me!! qoo-pooh! Then I should go to ask this weekend!

醒目開學勳章

ziyi,

你的意思是EC是以interview 先後去決定收生嗎?
不是interview 晒所有考生先發收生信嗎?

除EC外, 報其他學校還有沒有其他安排要注意呀?
Thanks!

原帖由 ziyi 於 11-3-9 18:32 發表
EC interview一定要選第一天
但好大機會會crash其他的
要懂取捨.
真的要讀...切記選選一天
過來人的心痛經歷

醒目開學勳章

其實預留學位, 好難喎...........
校長都唔知第一批考生好定第二批考生好,
點計算到個比例呀?  很費解喎

原帖由 ziyi 於 11-3-10 22:13 發表
上年沒有,可能吸取了今年的教訓,但我會說,如果想入,始終唔好選第2天啦

為什麼我會這樣說...因為我就是這樣單純,也發了電郵問...校長回答只說有預留位,所謂足夠的位

但沒有說是按比例,他自己也不可以說謊

...
‹ 上一主題|下一主題