用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 高主教書院小學部 2009/2010 - 高主教小一生~家長室
樓主: FungMm
go

2009/2010 - 高主教小一生~家長室 [複製鏈接]

Hello, FungMm,

我都已經幫囝囝影埋學生相啦!我諗開學點都要學生相啩!費事將啲嘢堆埋一齊做!所以咪同囝囝影埋學生相先囉!同埋我都有打電話問過學校,學生相背景顏色有無限制,佢地答覆話無限制喎!希望到時見啦!

原帖由 FungMm 於 09-8-6 09:35 發表
Good ar...

See you all on 22 Aug, 09.

Beside, we need to prepare some student photo in advance?

我都買齊哂呀!不過囝囝話唔鍾意套校服喎!話幼稚園套校服靚啲,要著番幼稚園嗰套校服喎!

書包我都買埋添啦!不過仲未買鞋,因為囝囝隻腳大得好快,所以諗住遲啲先買,開學前一兩個星期先買啦!

原帖由 FungMm 於 09-8-10 09:26 發表
Hi all,

係呀short pain係型d仲有d英國gentle的感覺tim.  而我就買了各2條, 因我想如還末換季有d涼意(尤其早上上學時會涼涼"地")便可以讓他穿長褲.  

Hello,

大家好!我個囝囝都唔係好肯講係學校發生的事俾我知。佢第一日返學回來的感受就係,校長、老師及校車姨姨都好惡,雖然佢沒有被人鬧,但係都唔係好鍾意。佢唔適應由幼稚園俾老師呵護到家陣小學要被老師管教,第二朝一早起身,佢就同我講唔想讀高主教,我梗係同佢講唔得啦,不過,佢都無同我堅持話唔讀。

另外有一天佢擦損咗少少(真係好小事)佢就好似好大件事咁同人講自己損咗,但係佢話老師唔理佢,只係得啲大哥哥嚟睇吓佢。

到昨晚我問佢返學開心嗎?佢話開心,不過都係老師好惡。

我都報咗名呀!諗住睇吓囝囝平時係學校食晏的情況!又想知道究竟啲食物好唔好食。不過就唔會接佢放學啦!

原帖由 FungMm 於 09-10-12 09:15 發表
2009.10.27 ~ 試食午餐

大家會否參加學校舉辦的試食午餐?  eeee我和hb都會參加之後接囝囝放學.

‹ 上一主題|下一主題