用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 09-10 LK A.M. 同學會
樓主: BreMa
go

09-10 LK A.M. 同學會 [複製鏈接]

Hello BreMa, 小女『堯堯』來年都係由NCB 升上LKA 班,請多多指教!

原帖由 BreMa 於 09-7-20 18:30 發表
Hello All! 大家好!  這悠長暑假玩得開心嘛?
我囡囡BreBre9月將會升上LKA a.m.班, 歡迎所有升讀LK a.m.的同學仔得閒入來傾吓計,互相交流吓聖心幼稚園爸媽的心事心得啦。:D ...

點解冇人既?

其實兩者學既野都冇咩分別,小童軍係UNDER 香港童軍總會,而小蜜蜂係UNDER 香港女童軍總會。如果一直學上去,男孩子只可以報小童軍。

原帖由 winwin413 於 09-9-3 23:42 發表
但張 list 寫: 男女幼兒均可參加   
所以有D唔明?

小蜜蜂好多人join,我囡囡就入左交通安全隊!

原帖由 eugenie-mama 於 09-9-16 11:44 發表
小蜜蜂抽唔到,入了小童軍, 你地呢?

盈盈好返D味呀?祝佢早D康復,可以快D返學玩啦!

原帖由 bcwong 於 09-10-1 23:48 發表
I have the same experience.  I'm so busy at work.  i even have no time to answer calls, so IP phone is useless to me.  long time ago, Ying Ying called me  at 8 sth at night since my husband and I stil ...

下...胡老師係放假定唔做啦?佢好好WOR....?我囡囡因為病左冇返一個星期,咁點算呀?

原帖由 MySweetBB 於 09-10-30 14:29 發表
LKA AM

薳然尋日話莊副校長話會有新老師, 因為胡老師下星期一唔返學, 我問胡老師去邊, 薳然話可能放假啦.

頭先放學薳然第一時間話我聽今日有新老師(梁老師), 下星期一胡老師就唔返學啦, 佢要照顧媽媽.  

胡老師對 ...

真係好可惜!胡老師剛剛先同囡囡建立了感情,咁快就離開,囡囡就連同胡老師講再見亦沒有....唔知佢聽日返學時會點!

希望小朋友可以適應啦!

原帖由 MySweetBB 於 09-10-31 17:35 發表
係唔做呀.
我尋日LATE AFTERNOON打比胡老師再CONFIRM & 同佢SAY GOODBYE & THANK YOU, 佢把聲音都好DOWN, 我真係好唔捨得佢呀 !  因為佢真係好好  

薳然媽媽,多謝關心啦!我囡囡上星期發燒,所以冇返學。

今日我都有帶亞囡返學,見到個新老師!不過個班主任好似係暫代的呀!唉...囡囡都未知胡老師走左...胡老師好鍚堯堯,我都唔知點同佢講!

不過招老師頭先同我講,話佢會同堯堯講下。希望囡囡可以適應啦!

原帖由 薳然媽媽 於 09-11-1 22:59 發表
您囡囡無咩事嗎?
我問薳然,佢話您囡囡好似無返三日學啦。

胡老師送左HIGHLIGHT PEN比小朋友.  
唔知有無留返支比您囡囡呢?  

薳然話新老師帶眼鏡, 瘦過我, 肥過胡老師.
我諗小朋友應該都會好易適應既, 呢方面我就唔 ...

希望啦!不過唔知我幾時才適應呢?

原帖由 Hollycircle 於 09-11-2 11:16 發表
Hello~大家好呀, 真係好耐都冇上黎啦..
薳然媽~~係呀,你帶咗MASK ,YUKI都認得你呀..
唔怪之得佢前排同我講過話見到薳然媽咪啦...

OH~SH最近LK老師都走了倆位, 聽完之後都唔係好開心,小朋友啱啱同班主任建立咗感情又 ...

堯堯昨晚同我講,佢話胡老師冇返學係屋企,我問佢點解。佢話胡老師爸爸好老,媽媽又病左,所以佢要留係屋企。跟住我問佢新老師叫咩名,佢就話梁老師,我問佢梁老師好人嗎,佢都答我話好。

我重同堯堯講而家招老師肚入面有個BB,我叫佢唔好係課室度走來走去,佢好好笑問我可唔可以點下個BB?我就叫佢返學校問下招老師。

小朋友好善忙,我相信暫時對佢地好似影響不大。

其實係短短2個月內,我同胡老師都傾過幾個電話,我覺得佢唔會罵小朋友,同埋我好欣賞佢教小朋友既方法。好似堯堯咁,試過上堂唔專心,佢就會用小朋友的語氣同囡囡講...『我好唔開心呀,因為你上堂都唔專心。』真係好WORK,最近幾次手冊上,胡老師都在上課時留心比左星星堯堯。

希望胡老師媽媽早日康!

原帖由 薳然媽媽 於 09-11-2 22:42 發表
您囡囡今日有無講新老師點呀?  希望您囡囡都好快適應.
薳然今日話胡老師好, 新老師都好, 我諗轉老師對佢都唔係咁大影響.  不過, 原來梁老師都係暫代 , 遲D招老師放產假(招老師都係好好既老師, 佢好FAIR架 ...
‹ 上一主題|下一主題