用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 華英同QE那一間好?
樓主: camry16618
go

華英同QE那一間好? [複製鏈接]

原帖由 catcatmom 於 09-12-14 11:42 發表
QES 既 annual school report 係 2008 hkcee A-C 成績係 中文 5x % ; 英文同數係 6x %, 但 2009 年網上搵唔到.  係邊搵到資料, 甘佢2009 成績好好喎!  

是皇仁而不是伊利沙伯

原帖由 catcatmom 於 09-12-14 14:07 發表
講緊兩間, 又走左個皇忍出來, 以為樓主打少左兩隻字.

係啊!我初初都以為講緊QE,睇真d先知係QC

請問華英和QES也需要面試家長嗎?謝謝!

原帖由 lauyy 於 10-1-11 22:59 發表
我囡囡讀緊QES嘅S1, QES係唔會in 家長ge
囡囡好喜歡呢間學校, 學校須然唔係好嚴, 但學生好自律, 真係讀書時讀書,遊戲時遊戲. 佢地ge師兄師姐(BBSS)計劃非常好(由一個師兄或師姊帶住兩至四個s1生, 有野唔知可向佢查問 ...

剛在12月13日參觀過開放日,印象非常之好。雖然不同校網,相信明年我也會幫仔仔放在自行一試。

原帖由 vivi_chan 於 10-1-19 02:28 發表
我沒有參觀過開放日,請問當日會中說甚麼要求,可否告訴我,例如很多學校要全A至有得 interview。心急人!

當日只是周年慶典及開放日,可讓公眾人仕參觀而已,並沒有任何講座。QES在自行只有四十幾個位,必定競爭很大!至於interview的實際要求就不清楚喇,希望有QES家長幫助解答。
‹ 上一主題|下一主題