用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 48網排位表-心急既過黎吹下水啦
go

48網排位表-心急既過黎吹下水啦 [複製鏈接]

Re: 48網排位表-心急既過黎吹下水啦

我第一個報到   

我同hoganmama見解基本上系一樣嘅,因為我地系同一個鼻孔(學校)出氣。唸第二志願重難過第一志願,真糸不容有失。

舊基法/舊聖約翰又点睇?
working 寫道:
hoganmama

舊基顯 都不錯. 可參考教統局的  1999, 2000 報告. 兩間基顯不錯.

新的當然受歡迎多d. (校舍大) 舊的都唔差.

放它做第二 好過 放 陳呂.  而機會又大過放 聖愛

諗諗佢.

你重話吾博,油基都系爭崩頭的一間,你真糸好好彩呀   
working 寫道:
我費事煩. 也不敢搏.

我自行油塘基顯15分中左了.

雖然鐘情藍循. 不過數據顯示不太樂觀.

本來打算統一也堅持 ,唔得叩門. 起碼有機. 幸好現在不用煩.

其實我都有作出取捨       , 無奈小女子都係穩陳派.

加上見教統局的視學報告 基顯上午校. (即現在的新基顯) band 1 學生 有 50%.  於是放心. 而且校長又係進取人士.
小二國語又話加入了漢語x音 , cd, 書本.....

個視學報告又話老師很用心教. .....

於是捨棄心頭好.  

我咪同ioveyoub4一樣law,新兆強,但我個系細女,亞哥讀私校,我報邊間都唔得ga la,無理由為左咁選三線架,我絕對系誠意分,不過有樣好,我派彩前個晚無訓唔着,因為我系倍跑嘅。 :evil:  :evil:
working 寫道:
katiekma

好彩都要我唔選 5粒星果d先至得嫁. 您睇基顯4粒星咋.不過我願嫁. 知足常樂

您自行選什麼呢? 

也祝福您派位成功. 第一志願. 

無錯,第二輪,人人机會均等,睇下邊過時運高。
iloveyoub4 寫道:

大抽獎時我地既機會率係一樣,只係睇d星星點放,我咁諗岩唔岩呀   

曾幾可時,觀塘官小都好好架,点解而加攪成咁(差)?

咁又唔駛,我現在聽個個講,都話佢差,想知点

我都唔知架,我的資料都out晒la,有辧你睇,不過我地學校校長就覺得陳呂頌德o.k.,校長是新的,做了3年,好有heart,精英班sicence用英文教,加多粒星比佢la唔該。   

另一方面,d評分(星星)點睇呢,有d學校我都係估架ja,會唔會有出入??

如果扣德田,我地就個個夠晒誠意,但扣基顯/基法/平田,如問你点解一一唔簡佢我地就     

唔系化,基法又話多數收返基法幼稚園個的。咁点算呀?[quote]
katiekma

油塘基顯....如果第1志願無填佢既話好似連表都唔比你呀   

[quote]
katiekma 寫道:
如果扣德田,我地就個個夠晒誠意,但扣基顯/基法/平田,如問你

個老師咁好,咁夜重so你   
hoganmama

等我今晚囉比老師問下d排位點攪先,起碼聽多d意見先啦,自己又唔識...無計

心美心美,
想問下, 第五志願, 排陳呂仲德, 會否還有機會派到, 還是要排前些[quote]
心美 寫道:
iloveyoub4 ,

算我多咀,妳咁填,大吉利是唔中第一志願,一定派唔到呢頭五間.....

hoganmama,
我的數學好差,唔明。其他熱門小學.都超額認購,例有80個位,但有100個選,基本上都唔夠派,可來有位給2-5志願。

hoganmama,
派位是先派晒所有人的第一志願,才派第二志願,並不是你隋機#先,就幫你1`2`3咁選,唔明电我。

iloveyoub4,
你昨晚同miss研究成点,我等緊你個**report   

hoganmama,
題外話,12/1見老師,你機点,我8:30

我地個班的Miss唔駛教上午架,可能佢知我糸working mami,因好多活動我都冇出現,編我早的law。   

春卷,
多謝你的意見。其實我都幾like聖愛得華,唔知第二志願有冇機,唔知有冇mami第二志願可以入到呢?

心美,
我真系好多謝你比咁多意見我地呢班準小一鴿媽咪    [quote]
心美 寫道:
katiekma,

有!我隔離屋就係喇,上年揀平田李兆強第一,聖愛德華第二,結果入左聖愛德華....

iloveyoub4

你冇上來,即刻靜
‹ 上一主題|下一主題