用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立紀念小學 仁立紀念小學家長區 (1)
樓主: lucy
go

仁立紀念小學家長區 (1) [複製鏈接]

Re: 仁立 & 仁紀面試

如果我住青衣,到時係埋可以跨網試一試?
請問係埋要考筆試?

MIMI&LONG 寫道:
lucy,
如果出年冇轉制, 每人有兩次機會, 第一次不受網限制, 佔學額50%, 係以計分準則嚟選, 如果中左唔駛參加第二次中央派位, 萬日唔中就大抽獎, 分a,b兩部份, a佔10%可跨區/不跨區  b佔40%一定要係網內, 但青衣都有啲唔錯既學校, 例如主恩, x德都好多人想入喎 ?

因為我妄想緊個仔入林護呀!   

主恩好辛苦呀(可能間間都辛苦),我老公侄女讀緊,d功課多到連家長都話太多.
有d小朋友做到喊!

MIMI&LONG 寫道:
562005,
我唸你既心情同我一樣, 想讀但係好驚...
我個小朋友讀迦南幼稚園, 我住葵涌, 係呀, 初頭抽左祖天都唔知好唔好, 後來問人先知祖天原來唔錯, 可能我唔係住個區啦.. 所以萬一叩門衰左都會讀祖天, 我仲叩左主恩, 咁你呢, 叩左邊間 ?
我唸兩間仁立都要筆試啦, 因為好似要成個鐘invterview.   

係青衣0個間law.

我宜家都係搜集資料階段,未有idea點選校,我囝囝今年升k2.

我諗出年點都報1,2間私小打底先.

MIMI&LONG
咁你又係埋1st & 2nd round 都係仁紀?

我想知呀

亞薛 寫道:
Elsamouse : 你係咪係青衣xx灣住,個女今年派到馬頭涌官立

唔係呀,我0個個係囝囝,今年升k2 jar
‹ 上一主題|下一主題