用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Good Hope kindergarten 有offer的家長有邊位係公務員的 ...
樓主: 凍O茶多甜
go

Good Hope kindergarten 有offer的家長有邊位係公務員的統計 [複製鏈接]

係公務員又點, 唔係又點, 這是最主要因素嗎?
好多人會好多疑問點解唔收佢, 但好多野做到啦, 唱歌啦,答問題啦, 點點點...
但大家有無諗過學位真係唔多足夠, 不一定是女兒不好或好好, 但噤樣踐朋友個女認真夠朋友...(而朋友的女兒又不是做出什麼厭惡的行為)

原帖由 星歷仔ccsclh 於 11-1-1 01:52 發表

家長是高薪、非常專業及公務員又怎樣?

這不是罪、也不是女兒成功與否的闗鍵。

最重要是女兒遺傳了父母的智商,父母亦知怎樣教育,身邊及不認識的成人也贊女兒兩歲多已能說中英流利全句子
(100%correct gramar)(不是mix u ...

想問下如果做齊以上的是否就一定=必收? 唔收就一定不公平, 噤可能太主觀了! 何況每個小朋友係自己父母心中是最叻的

原帖由 michelle_0623 於 11-1-6 17:06 發表
我個囡係1108,我地係天主教徒,爸爸係專業人仕,睇間公司名冇人唔識,我係家庭主婦。GH收了囡囡下午班,我們一家都好感恩。
我同囡囡報了近十間KG,又本區、名校、也有必入的KG。最終IN了六間,有倆間WAITING,其中係我最愛的SC 。
...

見到你的理性回應, 知道你是明白事理的家長.
當人人訴說自己女兒英文好好, 自己教育背景點好, 職業點好, 但點解都唔收我個女, 我覺得你的回應可以使我們反省!
可以檢討一下是否自己做得不好, 不是第一時間責怪幼稚園不公平:loveliness:
‹ 上一主題|下一主題