用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 86
樓主: lky2008
go

油塘小學加油站 - part 86 [複製鏈接]

原帖由 ccbeauty 於 09-1-20 11:32 發表
今次見完miss, 佢地ge teacher 都話ok, teacher 話 sunny就可以做得再好d, coke 就becasue d程度深咗, teacher 話唔好only 睇成績!

妳地仲快, 考完見完老師呀 ?  我地可能要2月尾3月啦......
捨得 捨得 先捨而後得 不是不捨得, 而是捨不得

原帖由 funbabyhk 於 09-1-20 11:36 發表
粉色系列--我有:紫 & 粉紅

妳地真係叮噹迷.

原帖由 ccbeauty 於 09-1-20 11:36 發表
去錯地方等lor, 出門時已reconfirm 咗, coke 都聽到我講muk, 係個白chi 又發夢!!!!!

我同佢講, 以後出門口, 都一定要call 我. 佢白chi 到話屋企tel. 壞咗or冇電咁就打唔到, 我叫佢同食蕉借, 唔好再咁多excuse!!!!!
...

未做野就搵借口, 妳個夢姐太醒. 真係要多地小心佢

我地都未有書.................

原帖由 lky2008 於 09-1-20 11:55 發表

係架!我同佢都心知啦!不過我真係抵唔住頸。

佢地做野最識拖................

cc 妳個件bun真係要

原帖由 lky2008 於 09-1-20 14:00 發表

申請公屋:
你要睇入息超唔超額(3人家庭好似係18000),仲有要check吓你D asset超唔超標;
要冇物業

呢樣係咪要幾年內冇物業先得...?

今年唔知點解, 冇咩心情整d過年的野.
冇辦年貨, 冇買年花...... 連利是都未包..

原帖由 hoganmama 於 09-1-20 14:11 發表
我不嬲都唔貼, 我老公上星期話擺全盒添, 我都費事彩佢, 都無人黎我屋企拜年, 擺黎做mud鬼

擺啦, 我地組個團來妳屋企好嗎 ?

各位, 新年有節目啦~~~

原帖由 多利是 於 09-1-20 14:08 發表
今日出雙X

妳就好啦, 落左袋先.

原帖由 lky2008 於 09-1-20 14:10 發表

去年50,今年20算喇!

俾左個半日好好面口架.

原帖由 hoganmama 於 09-1-20 14:17 發表
咪玩la, 我屋企又細又舊

早個星期仲比c6 整到幅牆一片紫色   佢飲到chi q 左, 係sofa 訓, 點知訓訓下"湯", 一噴   ...

有冇搵裝修報價? 搵保險賠 ??
我以前有同事試過, d細佬倒 利賓x 係牆都. 都賠左4仟銀. (但係佢冇真裝修到.用藍威寶抹左)

原帖由 lky2008 於 09-1-20 14:19 發表

但我睇果個唔同既......

好似房協高d 租亦貴d

原帖由 hoganmama 於 09-1-20 14:24 發表
mud 咁都有得claim gar咩?! 真係唔知wor.....

不過我呢2年已經無買insurance 慳番d

係呀, 佢買家居保又claim得到嘍....  賠左成4仟, 佢講夠俾保費幾年啦...

一家3口 收入 13xxx  
o甘
3人房的租金幾多$$$?

原帖由 Jerry豬媽咪 於 09-1-20 14:34 發表
我係3人申請依間住緊果度, 租要$19xx, 而家減左租要$17xx....

以妳地收入就抵到x.  如果真係13xxx 收入, 唔知點過...

原帖由 ccbeauty 於 09-1-20 14:43 發表
我唔mind 佢冇gift, because佢都要$養家, but 1句happy birthday 唔駛$ lor, 我地食birthday cake時, 佢就會走埋嚟分1pc lor.

都唔知精定蠢.

我朋友家個工人, 次次生日都會買個蛋糕仔, 之後請主人一家食, o甘一定有大大利是收.

原帖由 lky2008 於 09-1-20 14:46 發表

我最唔LIKE係打苦頭同埋佢著我D衫!我一唔要D衫,佢問都唔問就揀D佢LIKE來著,我D唔要返工衫,佢係屋地當工衣,成日著住我D衫通屋走,唔知WHY,我睇見好唔鍾意。 ...

我都唔鐘意.
以前我會有買幾件t俾佢地做工衣. 我自已個d 就算唔要俾左佢都叫佢拎走或者出街先... 總之係屋企就唔好. 我隻公唔中意.

佢地人多, 又可以拎去賣..........

[quote]原帖由 lky2008 於 09-1-20 15:06 發表

咁我買的都係TRIUMP/WACOAL, 佢都想要架!不過佢太偉大,“倀”唔落之嘛!講真,若果我同佢一樣“大”,佢實要啦!著左我都唔知啦!冇得CHECK架! [/quote

妳個o甘大膽, 可能都試過晒嘍....
‹ 上一主題|下一主題