用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 07~08年度P1E家長互助站!
樓主: Dennisk
go

07~08年度P1E家長互助站! [複製鏈接]

原文章由 mandy_lee 於 08-6-11 06:22 PM 發表

咁就真係可惜啦少咗2個同學仔.

好似話考試後寫記念冊,因為佢地六月尾走

Urgent !
any body can e-mail to me the answer sheet of the Chinese 閱讀理解

Many thanks

原文章由 Emailfamily 於 08-6-12 02:58 PM 發表
文文話係Joseph Ng & Justina wor, 唔知係唔係呢!

全對!
Hayden 成日話係吳彥祖

Any body has Eng Reading #21 ????

Thanks

原文章由 midcochow 於 08-6-14 08:57 PM 發表
freddielau

我已e-mail reading 21 給你, 你check 吓收唔收到啦!

感激不盡

原文章由 midcochow 於 08-6-16 11:01 AM 發表
唉.... 尋日edison 突然喉嚨痛同發燒, 本來睇完醫生都有退燒, 但今朝一早佢又再發過, 好彩今朝發現得早, 所以我立刻比藥佢食, 本來諗住如果一路唔退燒, 就會打電話返學校同老師講今日返唔到學校考試, 但ed ...

take care

原文章由 midcochow 於 08-6-16 11:01 AM 發表
唉.... 尋日edison 突然喉嚨痛同發燒, 本來睇完醫生都有退燒, 但今朝一早佢又再發過, 好彩今朝發現得早, 所以我立刻比藥佢食, 本來諗住如果一路唔退燒, 就會打電話返學校同老師講今日返唔到學校考試, 但ed ...

take care

早日康復, Edison....

原文章由 Emailfamily 於 08-6-16 06:08 PM 發表

陰功! 叫Edison要好好休息應付明天中文作文!

Midco,

How's Edison ? He's absent today ..... Is he alright now ?

原文章由 Emailfamily 於 08-6-17 10:24 PM 發表

文文話Edison有返學wor!

点解Hayden話冇ge ?

原文章由 midcochow 於 08-6-18 12:18 AM 發表
freddielau

多謝關心呀, edison 已經退左燒, 所以今日有返學考試, 不過由於個喉嚨仲有痛, 所以都仲有食藥. 而家我哋都有不時同佢探熱, 怕佢又會再起燒, 最慘而家一食完藥無耐, d 藥力一發作, 佢就會想瞓覺, 唔比佢 ...

原文章由 Dennisk 於 08-6-19 11:25 PM 發表
其實有無家長跟我一樣,有相同的疑問。就是為什麼中文科考試就需要三日時間,而英文就一日攪掂晒。

由第一次考試開始,已經有此疑問。

原文章由 midcochow 於 08-6-26 12:22 PM 發表
原來之前有台灣小學老師o黎EC採訪o個兩班, 其中一班係1E 班呀, 我係學校網址入面d photo 見到o架, 你哋都入去睇吓d 相啦.

** d 相放左係others gallery - 5月份 - visitors from Taiwan 入面 ...

e..e..that mean the positive comments....

原文章由 piglet328 於 08-6-26 04:36 PM 發表
勁 wor midco.  已學期尾聲仍不忘上學校網. 真係上網唔係只為睇功課...好野!!

not only 1E, also 1D woh

原文章由 hoyhconnie 於 08-7-11 10:13 PM 發表
Hi 各位各位....

本人真係開心到癲呀.......

全年計Ian全班考到第一呀.......不過這真有點意想不到.....其實三個學期最好果次係第二.......可能佢表現比較穏定掛(三次總分相差不超過一分)....

佢 ...

congradulation, Connie....

原文章由 neutroBB 於 08-7-12 09:54 AM 發表
hoyhconnie,

呀仔好叻呀!  係咪1E班嘅Ian呀?
by the way, 請問平均三次總分考第一, 可吾可以講我地知平均分有幾多? 你平時點教仔温習, 學D吔嘢, 有無補習, 可否分享吓?

thank you ...

I believe at least >95

原文章由 hoyhconnie 於 08-7-13 05:36 PM 發表
Freddie,

You are so smart, yeah, the annual average mark is just above 95........不過, 我相信各同學之間分數其實相當接近....相差應該非常少.......

其實小朋友咁細個.....成績並不能作準...表現亦可以好飄 ...

U're right , 相當飄忽,Hayden今次攞埋進步銀獎,有60名的進步

原文章由 midcochow 於 08-7-13 10:43 PM 發表
freddielau

你點知有60名的進步呀, 係咪打電話返學校問老師呀? 其實edison 今次都有攞進步獎, 佢仲開心到話又可以上台攞獎, 所以今次我又破左少少財, 獎左份禮物仔比佢.

...

checked from Kwok Sir ga
‹ 上一主題|下一主題