用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 讀 enopi maths 好, or 公文數好 ?
go

讀 enopi maths 好, or 公文數好 ? [複製鏈接]

原帖由 yp26 於 10-10-7 12:31 發表

有無人可以比D意見呀 ???

hehe, yp26,

你仲未決定好呀??

我打算比仔仔學下公文先呀!

等佢對數既常識個基礎打好會轉去另外d centre學野呀!

不過我仔下個月先開始, 要返2-3個月睇下岩5岩佢!

原帖由 yp26 於 10-10-8 15:43 發表

我仔仔都返緊公文..返左2個月..仲未林點轉唔轉 e.nopi...仔小朋友幾時開始返公文 ??咩 level 開始 ??

做咗個test啦, 老師話可以做4a 開始, 會係11月開始返呀!

原帖由 yp26 於 10-10-8 15:43 發表

我仔仔都返緊公文..返左2個月..仲未林點轉唔轉 e.nopi...仔小朋友幾時開始返公文 ??咩 level 開始 ??

做咗個test 呀, 會由4a開始做起, 由11月開始返啦!

原帖由 yp26 於 10-10-12 15:08 發表

請問你仔仔幾歲啦..可以4A開始..我仔今個月先6A咋..

我仔3.5歲呀!

佢識數&寫1-100, 不過都太熟, d線都ok.

原帖由 yp26 於 10-10-13 09:56 發表

3.5 歲已經可以 讀4a 啦…咁快..我仔仔9月開始讀都4歲4個月 由7a開始..依家6a..我就覺得太淺,唔洗林..5min 做野..下個月會轉centre 叫新個間 centre 玥test..係咪真係要由6a開始..因為都好簡單..我仔仔都識1-100.. ...

我係香港仔呀~不過都未上!

見大家講e.nopi好似幾好又走咗去果間野問, 初初又係要做test啦,  呢間會用英文教小朋友點讀nos 好似幾好, 又可train下d英文喎! 我初初覺得佢未必明, 不過做完test又話ok喎!(hehe 間間都用呢d野來sale下媽咪,等佢開心下姐<--個人認為姐)

攪到我又1516呀~~

原帖由 yp26 於 10-10-27 11:14 發表

唔係統一(11月)先開始收咖 ?

10月 加啦~~

想問下你地小朋友上咗幾耐(enopi)開始教+數呀?

原帖由 ohmygosh 於 10-11-25 20:30 發表
我小朋友三歲半開始上﹐一開始就學+數了

你小朋友咁快架!
我仔都係3.5yr, 而家上咗2個多月, 開始咗+ 數, 我仲諗緊會唔會太快呀?
因為公文數好似有排先教+/-數呀~

原帖由 ohmygosh 於 10-11-27 00:20 發表

我小朋友學到Level 4了﹐不過都仍然係+1﹐+2﹐+3﹐好似不停重複又重複似的﹔不過我見課程是這樣﹐應該要繼續學多一個月﹐才可以開始學減數。

係呢﹐您小朋友本身喜歡數學嗎?上Enopi上得開心嗎? 之前上過公文數? 我們的小朋友年紀很 ...

上得都幾開心下呀,而家暫時都係只有2個小朋友上堂呀。公文冇上過呀,好像好悶咁,呢到又可以學到英文,幾好。

而家有上phonics, 下月開始係家附近報drawing玩下呀!下年會去學游水同音樂。
好像好忙呀!
你小朋友呢?

‹ 上一主題|下一主題