用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: pullip
go

08年9月 GH P2 請進 [複製鏈接]

2A

2B

2C
Pullip

2D

2E

[ 本文章最後由 pullip 於 08-7-17 16:36 編輯 ]
   0    0    0    0

原文章由 Za 於 08-7-16 19:16 發表
真係好開心有咁多囡囡讀2E,有問題可以請教咁多位媽咪!Let's keep in touch!

2C 家長快啲入來啦 !

呀囡話 1A 只有4位小姐去 2C咋, 點解咁少嘅 ? 去 2D & 2E 就好多, 我估一係亞囡數錯, 一係老師問邊個 2C 時小朋友無起身.
因為如果分班係 True Random 無理由得4 個咁少 ?

PULLIP

原文章由 510 於 08-8-11 22:11 發表
Hi P2 parents,

請問有沒有暑期作業需要交回校?

Thanks in advance,

HI 510 :
明年同班, 請多關照   !
亞囡話要交喎, 我囡還有中/英的 Listening & Speaking未完成, 其他就搞掂.  仲有記得要完成埋疊Pictionary喎, 亞囡話老師開學要收.

pullip

Hi Zeudomum & 510,

我個囡昨天帶回一份關於家長是否願意參加朗誦訓練通告, 不過又同課外活動撞期, 而我又要返工, 如果比我個失魂姐姐湊囡囡返學又怕過校門前馬路危險 !
仲有呀! 適逢今年老二要選小一, 有些Sat 可能撞正Interview or 聽講座 .  如果係你, 點選擇呢 ?

所以都唔知 join 唔 join 好. 仲有亞囡話老師只選了同學參加 Eng Group Speech.  唔知係咪班際定全部二年級出一隊呢 ? 無單人喎 看來星期一都要打電話問清楚先 !

另外剛派回的小測分數都係唔多好 , 不過都係carless mistake.  

510, pls check pm.

各位多些上來報料喎 !

pullip

原帖由 smmama 於 08-11-14 12:32 發表
我家的小公主中文assessment都是七十幾分...很多都是錯在不小心,其實份卷又不算是很難,真是不明白...

smmama

大家好 !雖然唔同班, 不過我估情況都是大同小異吧.

我囡囡都是中文最差.  閱讀理解方面26分只取得幾分. 她說老師話囡囡班同學仔大多都是在閱讀理解方面較弱.  老師叫同學仔們要睇多些書 !

pullip

原帖由 lamlambo 於 09-1-20 09:15 發表
阿囡話英文listening有15人唔合格

各位好 :

阿囡話英文Listening 大家都考得唔好, 直情係好差 !
中文聆聽、擴寫句子及改寫句子等又係唔係幾好 !
唔知大圍點呢 ?

pullip

原帖由 fsklee 於 09-1-20 16:08 發表
the results of GS is also announced today..., my girl's results is not good as well...

對 ! 呀囡話有兩條課外題.

明天開始Assessment, 是可是放早呢 ?

明天開始Assessment, 是可是放早呢 ?

Hi Zengdoumom,

Thanks for your reply, how are you & your daughter ?  

Yes my husband check the new school photos everynite with my daughter.  In sports day, some parent do say that some class will move to new building in 08/09 school year, but remains am & pm session ! Don't know it's true or not.  But I'm worring about the new school fees, some parents say it may increase to $4,800 each month.  Hope it's not true ! Heeheehee.....  

原帖由 zengdoumom 於 09-3-24 13:41 發表
Dear Pullip,

No la. Normal school hours.

Have you checked out the photos of new school? The school looks very nice... Wondering will there be a tour for us.
:funny:

zengdoumom

原帖由 jey 於 09-4-17 15:29 發表
今日都係冇派G.S.同Eng好鬼心急
Miss Chan話今次唔係考得太好,最高分都係72,3分

各位P2家長 :
我想問其他班的中文聆聽是否很多人不合格, 我囡班有人100分, 也有人10+分, 還有很多人不合格.

我好擔心, 因為我個囡都唔合格.  都唔知點幫囡囡 !

pullip

原帖由 RKan 於 09-4-24 11:23 發表
For Chinese paper, my girl said she did not have sufficient time to complete the paper (the last question).

For Eng, her class (2E)'s highest is 78, followed by 75, but she did not know how many of t ...

Rkan,
78都唔錯啦, 80係滿分喎.  亞囡話老師話2C R&W 份卷今次考得唔好喎.  不過Listening 就有幾個小朋友20分.

希望在下次 ! 各位媽咪真係要同自己打打氣 !

pullip

Hi Jey,

我個囡在宣佈提早放暑假前都係成日玩無溫書, 仲有啲同學仔成日打來問係咪唔使考試放暑假.佢仲好留意新聞關於停唔停課添.

係呢唔知學校有無安排小朋友買暑期作業呢?

原帖由 jey 於 09-6-15 10:52 發表
Dear all mami:

放兩個星期各位千公主有冇好好利用
我囡就日日响到玩
之前老師搵好哂d中文唔知到會唔會失憶

我見其它topic話到下年學費$3731
有冇人知呢

我囡囡係準小一生,今個星 ...

希望同班吧, 你囡囡咁乖, 可以感染下我個小港女. 哈哈.
今年九月到細妹考小一了, 唔知有家姐讀緊有無優勢呢 ?
有些擔心因亞妹好shy, show & tell 唔多好, 不過academic ok.

原帖由 jey 於 09-6-26 15:00 發表
Hi pullip, fsklee:

有冇作業真係唔知.........
我唸d 班主任要plan好d嘢再每個家長致電
我都好心急等僅電話........
呢幾日打風,如果要考試又係攞黎攪........
唔知我地又會唔會同班:excited: :excited: ...

原帖由 bicyc1e 於 09-7-6 23:20 發表
3A
Kakajune

3B
Zengdoumom
lamlambo

3C
Bicyc1e

3D
Pullip
‹ 上一主題|下一主題