用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 番禺會所華仁小學 06-07華仁小一生媽咪 ~ Hello!
樓主: nancytse
go

06-07華仁小一生媽咪 ~ Hello! [複製鏈接]

Re: 06-07華仁小一生媽咪 ~ Hello!

我個仔讀1A2.

佢個書包又係好重. 佢帶咗幾日作業同workbook, 但都冇用到. 想知係唔係miss唔叫帶就唔洗帶?

我地本來諗住同佢報管絃, 但同個總監通過電話, 佢話學校其實唔係咁緊張學生嘅課外活動, 緊張嘅其實係家長. 而且又可以遲d先報名, 所以我今日都冇交form.

Hi Nancy and February,

我個大頭明係11:25am食lunch, 但因為食完早餐冇耐, 佢都冇咩胃口, 你地d少爺食得多唔多? 一般幾點起床? 有冇食早餐? 我考慮俾佢食brunch, 兩餐當一餐, 唔洗煩.

大頭媽媽

nancytse 寫道:
btw, 有冇同小朋友溫書?點溫習先可以令佢有興趣同冇咁悶呢?    

咁快同佢溫書?到尋日為止佢都未正式教書wor,
only 做咗兩頁maths.

大家有冇喺出面搵補習班?

ps 我係大頭媽,我個仔先係大頭明.....

hi nancy,

1. 你地仔仔換牙未?
     我見有個細佢半年o既同學已經甩左上面兩隻門牙。
     - 重未, 可能因為大頭明懶去咀嚼

2. 仔仔曉自己沖涼洗頭未?
     - 暑假已經train佢自己沖涼洗頭

3. 仔仔洗完頭有冇用護髮素?
     - 冇呀

4. 筷子用得好嗎?食完飯會唔會一地飯粒?
     - 唉! 同february個少爺一模一樣, 有時連個patpat都有   

nancytse 寫道:

通告淨係話聽日唔駛著校服, 咁要唔要上堂, 駛唔駛帶書包呢?

大頭明說不用帶課本,但要帶家課冊。
還要帶一份$50以下的禮物wor.

All mamas,

Merry X'mas.

totoro 寫道:
大頭明,
我仔仔應該和你仔仔同班(A2)?!
我想問你仔仔有冇派番CW ?

thanks
totoro

hi totoro,

大頭明是1A2沒錯.
他的CW有派回來啊!

大頭媽媽

totoro 寫道:
大頭媽媽,
有8個中詞, 但仔仔只有圈得7個, 第8個是什麼??
1. 唐老鴨
2. 一輛
3. 芭比娃娃
4. 小飛俠
5. 還
6. 東西
7. 真好
8. ???

thanks
totoro

totoro,

應該是'小汽車'吧!